2019. aastaga võrreldes otsisid tööandjad märgatavalt rohkem tööjõudu mehaanika- ja tehnika-(+63%), ehitus- ja kinnisvara- (+55%) ning tööstus- ja tootmisvaldkonnas (+53%).

Väga kiiresti kasvas tööjõunõudlus ka IT-sektoris, kus tööandjad avaldasid tänavu kolmandas kvartalis 50% rohkem tööpakkumisi kui 2019. aastal samal ajal. Nõudlus IT-sektori spetsialistide ja juhtivate töötajate järele suurenes koguni 75%.

Ühtlasi võis tööpakkumiste arvu jõulist kasvu märgata toitlustusvaldkonnas, kus kolmandas kvartalis avaldati 2019. aastaga võrreldes tervelt 42% enam kuulutusi.

Tööpakkumiste arv ületas 2019. aasta taset ka turismisektoris

2019. aasta kolmanda kvartaliga võrreldes avaldasid tööandjad tänavu rohkem tööpakkumisi isegi turismisektoris, mis oli pikalt üks väheseid valdkondi, kus pakutavate ametikohtade arv ei olnud taastunud kriisieelsele tasemele. Eelmise aastaga võrreldes turismivaldkonna tööpakkumiste arv madala võrdlusbaasi tõttu enam kui kolmekordistus, kasvades koguni 217%.

Tööjõupuudus on teravaim oskustööliste ja tippspetsialistide seas

„Suur valik tööpakkumisi on loonud suurepärased võimalused töövõtjatele hea töökoha leidmiseks, kuid kasvatanud märkimisväärselt ka konkurentsi töötajate tähelepanu püüdmise nimel," selgitas tööturul toimuvat CVKeskus.ee turundusjuht Henry Auväärt.

Henry Auväärt lisas, et kõige keerulisem on tööandjatel leida oskustöölisi ja tippspetsialiste. „Valdkonniti annab tööjõupuudus enim tunda nende ettevõtete seas, kes otsivad töötajaid turva-, tervishoiu-, ehitus-, mehaanika- ja tehnika- ning IT-sektorisse. Töövõtjate vahel on aga konkurents ühe ametikoha nimel kõige suurem turundusvaldkonnas ja assisteerivate kontoritööde puhul."