Esimese kauplemispäeva lõpuks kogunes Enefit Greeni aktsiatega kokku 8546 tehingut, käive küündis pea 12 miljoni euroni ning IPO hinnast tõusis aktsia +20,34%.

Suurema hinnamuutuse tegi aktsia päeva esimese paari tunniga, ülejäänud päeva liikus hind juba "külgsuunal" 3,45 - 3,48 euro juures.

Eelinfo:

Esita korraldus varakult, soovitavad pangad. Ostu- ja müügikorraldusi saab pankades sisestada juba enne kauplemise algust. Selleks tuleb valitud pangas liikuda raha kasvatamise või investeerimise lehele, leida sealt Enefit Greeni aktsia ning esitada order ostmiseks või müümiseks.

Eelista limiithinnaga orderit.
Kuna aktsia hinnaliikumised võivad esimestel tundidel olla suured, soovitavad pangad kasutada limiithinnaga orderit, mitte turuhinnaga orderit.

„Sellel on mitu põhjust, turuhinnaga orderi puhul täidetakse vaid see kogus, mis oli sellel hetkel parima hinnaga saadaval ning ülejäänud kogus tühistatakse. Näiteks panite ostma 100 aktsiat turuhinnaga, müügipakkumiste pool oli parima hinnaga vaid 1 aktsia, siis ostetakse teile 1 aktsia ning ülejäänud order tühistub. Teine põhjus on, et turuhinnaga ostuorderi puhul broneeritakse kontol 5-15% rohkem raha,” kirjutab Temis Klaas blogis.

Limiithinnaga orderid saab paika sättida just sellele hinnale, mis investor ise soovib. Turuhinnaga orderiga jääb ta sõltuma hetkel turul olevast hinnast.

„Et sellist riski vältida, on mõistlik Balti orderite puhul kasutada limiithinda, määrates ostu puhul limiidiks kõrgeima hinna, mille eest oled veel nõus aktsiaid ostma ning müügi puhul madalaima hinna, millest odavamalt sa ei soovi enam aktsiaid müüa. Limiidi sisse jäävad orderid täidetakse ning aktsiad, millele seatud limiithinna juures vastaspoolt ei leidu, jäävad ootele,” kirjutab LHV finantsportaalis Raido Tõnisson.

Kui tehing saab tehtud, siis raha ja väärtpaberid vahetavad omanikku 2 tööpäeva jooksul.

Kohest kasumit nähes tasub mõelda ka pikema plaani peale, soovitab Tõnisson LHV artiklis. "Kuigi kõigest hoolimata võib kauplemispäeva alguses kasumit nähes tekkida suur kihk aktsiad kohe maha müüa või juurde osta, tasub meeles pidada, et Enefit Greeni eesmärk on investorile väärtust pakkuda läbi taastuvenergia kasvu ja dividendimaksete pikemas perspektiivis ning see kasv ei realiseeru esimestel kauplemispäevadel vaid aastate jooksul."