IPO tulemusena kavatseb Virši kaasata uut kapitali kuni 6,9 miljoni euro ulatuses, suunates suurema osa rahastusest alternatiivsete kütuseliikide pakkumisse ja taristu parandamisse. Ettevõtte eesmärk on parandada surumaagaasi (CNG), biometaani ja elektriautode laadimispunktide kättesaadavust Lätis. Samuti on kavas pöörata olulist tähelepanu ettevõtte tegevuse jätkusuutlikkuse ja tõhususe parandamisele, töötada välja nüüdisaegsed IT-süsteemid ja päikeseenergia tootmise lahendused.

Virši aktsiate esmane avalik pakkumine toimub 25. oktoobrist 5. novembrini. Avalikult pakutavate aktsiate maht on kuni 1 509 121, mida on võimalus suurendada 226 368 aktsia võrra ehk kokku 1 735 489 aktsiat. Ühe aktsia hind on 4,49 eurot ja minimaalne investeering on üks aktsia. Aktsiad noteeritakse Riia börsil.

„Meid iseloomustab 26-aastane valdkondlik kogemus, uuenduslikud lahendused ja ambitsioonikad kasvuplaanid, mida kavatseme ellu viia tänu börsil kaasatud kapitalile. Virši viimaste aastate majandustulemused kajastavad veenvat kasvu nii ettevõtte kasumlikkuse kui ka turuosa suurendamisel. Meie eesmärk on jätkata ettevõtte strateegilise plaani elluviimist, et saada järgmise 3–5 aasta jooksul turuliidriks,“ rääkis Virši juhatuse esimees Jānis Vība.

„Pidades silmas Euroopa Liidu kliimapoliitikat, mis on suunatud kahjulike heitkoguste vähendamisele, pöörame erilist tähelepanu alternatiiv- ja keskkonnasõbralikumate kütuste segmendis oma positsiooni tugevdamisele. IPOga on igaühel võimalus saada osa Virši eduloost, et arengut üheskoos jätkata,“ ütles Vība.

„Lisaks lõime Virši investorite lojaalsusprogrammi, et võimaldada investoritele meie tanklavõrgustikust kütuse ja muude kaupade ostmisel eripakkumisi. Vähemalt 100 aktsia soetanud investor saab 7 senti allahindlust iga kütuseliitri pealt ning 30% allahindlust suupistete, kohvi ning ka autohooldustoodete, korduvtäidetava tuuleklaasivedeliku ja autopesula puhul. Investorite lojaalsusprogrammi pakkumisi kavatseme regulaarselt täiendada ning sellest osalisi teavitada,” selgitas Vība.

2021. aasta esimese kuue kuuga kasvas ettevõtte konsolideeritud kasum 61% rekordilise 2,6 miljoni euroni, mida on ligi 1 miljon eurot enam kui 2020. aasta samal perioodil. 2020. aasta esimese poolaastaga võrreldes on Virši käive kasvanud 20%. 2021. aasta esimesel poolaastal ulatus ettevõtte EBITDA 4,5 miljoni euroni, kasvades 31%. Võttes arvesse praegust kasvutrendi on Virši finantseesmärk jõuda vähemalt 9 miljoni euro EBITDA tasemeni 2021. aastal.