Tuntuimad ettevõtted, kes tulemused avalikustavad on Facebook, Amazon, Apple, Alphabet, Microsoft ja Twitter.

Praegusel tulemuste hooajal on 85% tehnoloogiaettevõtetest ületanud kasumiprognoose, kuid aktsiad on järgneval päeval langenud keskmiselt 2,4%, vahendab Bloomberg.

Center Asset Managementi juht James Abake arvab, et see on märk sellest, et turg on kõrgete aktsia hindade pärast närviliseks muutumas. Ettevõtted peavad näitama väga kõrget kasumlikkust, et nendele antud hinnanguid õigustada.

Nasdaq 100 indeks on aastaga kerkinud 22% ja viimase viie aastaga 219%. Indeks koosneb suuresti tehnoloogiaettevõtetest, kes avalikustavad enda tulemused sel nädalal ja kelle väga head varasemad tulemused kajastuvad ka indeksi tootluses. S&P 500 indeksis olevatele tehnoloogiaettevõtetele prognoositakse 19% tulude kasvu kolmandas kvartalis, vahendab Bloomberg.

25. oktoober
Facebook - tuntud sotsiaalmeediahiiul on olnud raske ja skandaalne kolmas kvartal. Facebooki mainet on kvartali jooksul kahjustanud kahe vilepuhuja paljastused ning USA ühes tuntumas väljaandes The Wall Street Journal on ilmunud rida ettevõtte siseelu paljastavaid artikleid. Nasdaq 100-s on Facebook üks indeksi väikseima tootlusega aktsiaid. Pärast indeksi tippu 7. septembril on aktsia langenud 16%, vahendab Bloomberg.

26. oktoober
Alphabet - Google emafirma teatab kolmanda kvartali tulemustest pärast USA turu sulgemist 26. oktoobril. Aktsia on tugevas tõusutrendis olnud aastast 2020 saadik. Wall Street ootab selles kvartalis ligi 40% tulude kasvu, vahendab Bloomberg.

Microsoft - tarkvaragigant teatab esimese kvartali tulemused pärast USA turu sulgemist 26. oktoobril. Analüütikud eeldavad, et tulud on kvartalis kasvanud ligi 20%, vahendab Bloomberg.

Twitter - sotsiaalmeediahiid teatab kolmanda kvartali tulemustest pärast USA turu sulgemist 26. oktoobril. Kolmandas kvartalis ootab ettevõte kogutulu 1,22-1,3 miljardi dollari vahel. See näitab 37,5% kasvu võrreldes eelmise aastaga, vahendab Yahoo! Finance.

28. oktoober
Apple - iPhone’i tootja teatab neljanda kvartali tulemustest 28. oktoobril. Ettevõttel on olnud probleeme tarneahelate ja komponentide puudusega. Kuigi aktsia on olnud väga vastupidav jääb Apple’i tänavune 12% tõus siiski S&P 500 20% tõusust maha, vahendab Bloomberg. Zacks Investment Research’i analüütikud ootavad aasta tagusega võrreldes 68% tulude tõusu.

Amazon - e-kaubanduse ja pilveandmetöötluse hiiglane teatab kolmanda kvartali tulemustest 28. oktoobril. Amazonil on olnud probleeme tarneahelatega ja tööjõupuudusega. Esimese kvartali tulemused olid madalamad kui ootused esimest korda aastast 2018 saadik. Analüütikud eeldavad, et tulud on kvartalis kasvanud ligi 16%, mis on aeglaseim kasvutempo aastast 2015 saadik. Sel aastal on aktsia tõusnud alla 3%.

Suurimad firmad, kes sellel nädalal enda aruandeid avaldavad on Facebook, Logitech, UPS, 3M, Raytheon, AMD, Microsoft, Alphabet, Twitter, Visa, Robinhood, Boeing, GM, Coca-Cola, McDonalds, Spotify, Ford, eBay, Shopify, Mastecard, Amazon, Catepillar ja paljud teised.