Esmaspäevast rakendusid karmimad meetmed, kus ühe punktina on sisse kirjutatud ka avalikes kohtades maski kandmise kohustus. Delfi käis eile tänavatel ning kaubanduskeskustes uudistamas ning silma hakkas hulga maskideta inimesi. Sealhulgas ka hoogsalt Bolti ja Wolti toidukullereid.

Wolti Baltikumi kommunikatsioonijuht Piret Pert selgitas, et Wolt suhtub valitsuse jõupingutustesse koroonaviiruse puhangu ohjamisel väga tõsiselt. "Ilmselgelt nõuame oma partneritelt - ettevõtjatelt ja kulleritelt - seaduste järgimist," sõnas ta. Wolt saatis ka eile veel meeldetuletuseks kõigile 1500 kullerile, kes nendega täna koostööd teevad. Samuti jätkavad nad maskide ja kätepuhastusvahendite tasuta jagamist kullerpartneritele.

Mis puudutab Wolti kullerite vaktsineerimist, siis sõnas Pert, et Woltil pole äripartnerina õigust nõuda restoranidelt või kulleritelt isikuandmeid nende tervise kohta. "Kui valitsus peaks selles osas võtma vastu teistsuguseid otsuseid, siis teeme meeleldi koostööd," selgitas ta Wolti seisukohta. Samuti julgustavad nad oma töötajaid ja partnereid jälgima valitsuse nõuandeid.

Ka Bolt Food Eesti juht Jaagup Jalakas sõnas, et kulleritele vaktsineerimiskohutust nad seada ei saa. "Kullerid ei ole Bolti lepingulised töötajad, vaid head partnerid ja neilt vaktsineerimist me nõuda ei saa," sõnas ta.

Siiski on ka Bolti kullerid kohustatud järgima kõiki riiklikke korraldusi, et peatada COVID-19 levikut. Samuti peavad kullerid Jalakase sõnul pidama kinni kontaktivaba kulleriteenuse reeglitest. See tähendab, et kuller jätab toidu näiteks kliendi ukse taha ning nii ei puutu kuller ja klient omavahel kokku. Kontaktivaba tarne on käivitanud ka Wolt. Kaubanduskeskustes maskikohustuse täitmata jätmise kohta rohkem miskit nad aga ei lisanud.

Jaga
Kommentaarid