Väga suurt rolli mängis esimeses kvartalis pilveteenuse Microsoft Azure edu. Aastatagusega võrreldes on Azure ja teised Microsofti poolt pakutavad pilveteenused kasvanud 50% ehk üldisest käibest enam kui kaks korda rohkem. Väga suurt rolli pilveteenuste tähtsuse kasvamisel on mänginud COVID-19 pandeemia ning õppe ja töökohtade kolimine internetti, vahendab Financial Times.

Microsofti käive kasvas esimeses kvartalis 22% 45,3 miljardi dollarini, purustades Refinitiv analüütikute ootused 1,3 miljardiga. Kasumiks oli 20,5 miljardit dollarit, mis on 48% tõus mulluse kvartaliga võrreldes. Kasum purustas analüütikute ootused 4,8 miljardiga.

“Ma ei tea, kui palju paremaid tulemusi Microsoft toota suudab, sellise suuruse juures nii kiiresti kasvada on hullumeelne,” ütles analüütik Brent Thill Financial Timesile. Microsoft on turuväärtuse järgi Apple'i järel suuruselt teine USA börsiettevõte. Kui Microsofti turuväärtus on 2,33 triljonit, siis Apple'it hinnatakse 2,47 triljoni dollari vääriliseks.

Ainuüksi sel aastal on Microsofti aktsia ja seega ka turuväärtus tõusnud 39%.

Microsoftist rääkides ei saa jätta mainimata Office tarkvara, mis mängis samuti suurt rolli heade tulemuste tegemisel. Office 365 tarkvara käive kasvas kvartalis 23% ning tarkvaral on aruande järgi 54,1 miljonit aktiivset tellijat.