“Koperdasin kogemata investeerimise otsa. Nüüd olen hankinud endale aktsiaid, enamus Enefiti ja Arco Vara aktsiaid, mõned LHV ja paar veel, üks 10 komplekt võlakirju ja tegin käe väikse summaga valgeks ka Estategurus,” kirjutas värske investor.

Investeerimiseks võttis ta ühtlasi 10 000 euro suuruse väikelaenu ning lisaks on tal veel 44% intressiga väikelaen LHVst. “Igaljuhul jääksin miinusesse veel 3000 kui kõik maha parseldaksin,” kirjeldas ta enda olukorda. “Oleks enne raamatuid lugenud ja siis ei oleks laenu võtnud,” märkis ta. Mida sellises olukorras teha, uuris ta tuntud investorilt Jaak Roosaarelt.

Loo moraal on Roosaare sõnul see, et enne üksikaktsiate ostmist laenuraha eest tasub investeerida mõned tunnid lugemisse, olgu selleks siis Rikkaks saamise õpik, Aktsiatega rikkaks saamise õpik 2.0 või mõni muu investeerimisalane raamat, näiteks Kristi Saare Kuidas alustada investeerimisega või mõni Seppo Saario raamat, kirjutas ta enda Facebooki seinal.

Kirjutajale vastas ta aga nii: “Võin tasuta nõu anda - müüks aktsiad maha ja maksaks kõigepealt selle LHV väikelaenu ära ja siis selle 7,5% laenu. Siis hoiaks 3-6 kuu kuluraha eraldi pangakontol (ilma kaardita) tagavaraks, siis paneks Tuleva 3. sambasse 15% sissetulekust ja siis ostaks alles üksikaktsiaid."