Eestis poed avav Saksa jaekaubandusettevõte Lidl loob kokku 800 töökoha nii Tallinnas, Tartus, Pärnus kui ka Narvas ning pakub igale täistööajaga poetöötajale sektori keskmisest 25% kõrgemat kuupalka. Lisaks ootab töötajaid iga-aastane palgatõus ning lisatervisekindlustuse, mis sisaldab näiteks massaži ja hambaravi. Töötajate otsing on kesknud ligi poolteist nädalat.

"Huvi meie pakutavate töökohtade vastu on olnud rõõmustavalt suur," kommenteeris olukorda Lidli kommunikatsioonijuht Katrin Seppel. Esimeste intervjuudega on ka juba alustatud, kuid värbamine veel kestab.

Seppeli sõnul võtavad kandidaadid nende palgapakkumist hästi vastu. "Paljude jaoks on olnud positiivne üllatus, et iga-aastane palgatõus on poetöötajaile garanteeritud, samuti tuntakse suurt huvi täiendava tervisekindlustuse vastu, mida me pakume alatest esimesest tööpäevast," sõnas Seppel.

Erineva valdkonna inimesed

Kuivõrd Lidli töötajatelt ei eeldata varasemat jekaubanduse kogemust, siis on Seppeli sõnul kandidaadid väga erinevatest valdkondadest. "Muidugi on ka teistest jaekettidest huvi üles näidatud," tunnistas ta. Olenemata varasemast kogemusest läbivad kõik poetöötajad enne tööle asumist nii teoreetilise kui praktilise koolituse.

Kandidaatide aktiivsuse poolest tõuseb Seppeli sõnul eriti esile Narva ja Ida-Virumaa. "Julgustame ka Tallinnas huvilisi oma avaldus võimalikult kiiresti teele saatma," lisas ta.

Praegu on neil avatud poetöötajate ametikohad. Lidli kodulehelt võib leida mitmeid pakkumisi, näiteks otsitakse poetöötajat Pärnu kauplusesse. Ka Tallinna mitmed Lasnamäe pakkumised hakkavad silma. Jooksvalt avavad nad Seppeli sõnul ka muid töökuulutusi oma karjäärilehel.