Raamatumüügi organisatsiooni Southwestern Advantage esindaja Erki Kuke sõnul on tänases olukorras perede huvi hariduslike raamatute vastu eriti suur, kuna pandeemia tingimustes toimunud koduõpe on paljudele õpilastele jätnud oma jälje. Seetõttu neljakordistasid osad kogenud müüjad ka oma varasema isikliku müügitulemuse.

“Ühtekokku tutvustasid Eesti tudengid sel suvel raamatuid ligi 100 000 perele, müüke vormistati aga kokku üle 2,5 miljoni dollari eest. Lisaks välismaal töötanud tudengitele jäi 70 Southwesterni programmis osalejat ka Eestisse ning tegeles siin teist suve järjest annetuste kogumise müügitööga,” kirjeldas Kukk. Näiteks osa tudengitest tutvustas kodumaal ukselt-uksele NUBLU suitsu- ja vingugaasiandurit, mida paigaldati kokku ligi 17 000 kodusse.

Lapsevanemad on üha enam mures

Kuke sõnul on erinevad uuringud näidanud, et pandeemia on paljudele koolilastele tekitanud õpilüngad ning eksperdid on võrrelnud koroona perioodi “suvevaheaja fenomeniga”, mil õpilased unustavad teatud osas koolis õpitu. “Tõenäoliselt on see ka üks põhjustest, miks lapsevanemad on täna oma laste hariduse pärast oluliselt rohkem mures ning otsivad erinevaid lahendusi, et lapsi kooliasjadega järele aidata,” selgitas ta.

Eestist on tudengid käinud raamatuid müümas juba 20 aastat. Nüüdseks on sellest programmist välja kasvanud Baltimaade olulisi tudengiorganisatsioone.

Jaga
Kommentaarid