Nii kodu- kui ka tarbimislaenu võttes tasub Bigbanki Eesti juhi Jonna Pechteri sõnul alati küsida pakkumised vähemalt kolmelt pangalt ja sealjuures hinnata ka kaasnevaid täiendavaid tingimusi. Ka Eestis on tema sõnul juhuseid, et pank annab laenu 30 aastaks, aga sellega kaasnev leping kehtib vaid viis aastat – peale mille lõppemist küsib pank uuesti lepingutasu ning võib ka intressimarginaali muuta. "On väga küsitav, kas klient saab sellisest asjade korraldusest lepingu sõlmimisel ikka täpselt aru ning kas see on tema suhtes õiglane," tõdes ta.

Ebameeldivaid laenulepingu tingimusi võib olla veel ning nendesse tasub kindlasti süveneda. Näiteks võivad pangad Pechteri kohaselt eeldada, et neid teavitatakse igast järgmisest võetavast laenukohustusest ning küsida trahvi, kui seda ei tehta.

Inimesed üritavad tihti ka laenuandja nõudmisest sissetulek samasse panka tuua mööda nipitada: näiteks kantakse palk sinna panka, kust võeti kodulaenu, ja siis tehakse ülekanne teise, kus on hea arveldada. "Kas sellist trikitamist on vaja?," küsib Pechter ning lisab, et see võiks jääda inimese enda valida, kust ta millise pangatoote ostab ja oma palga kannab.

Pankade vahetumise kohta kirjutatud lugu saad lähemalt lugeda siit.