Prahtimisleping jõustub, kui ettevõtte finantspartnerid on sellele oma nõusoleku andnud. Läti lipu all opereeriv laev antakse lepingupartnerile üle 2022. aasta märtsi lõpus kolmeks aastaks, võimalusega prahilepingut täiendava aasta ja seejärel veel aasta võrra pikendada. Holland Norway Lines plaanib reisilaevaga opereerida rahvusvahelistel laevaliinidel Norra ja Hollandi vahel.

Laev prahitakse lepingupartnerile ilma meeskonnata ja tehnilise opereerimiseta Tallinki poolt.

Enne COVID-i pandeemia puhkemist opereeris Romantika Riia-Stockholmi liinil ning oli selle aasta juulikuust oktoobri alguseni lühiajaliselt prahitud Marokosse.

Alates 14. oktoobrist on Romantika lühiajaliselt prahitud kuuks ajaks pakkuma majutusteenust Ühendkuningriigis Glasgows, ÜRO kliimakonverentsil COP26. Plaanide kohaselt naaseb Romantika Glasgowst novembri keskpaigas, kuid kuna ettevõttel pole vähemalt enne 2022. aasta kevadet Läti ja Rootsi vahelist liini kavas taasavada, jääb laev praeguste plaanide kohaselt ajutiselt Tallinnasse sadamasse uute prahtimiste ootele.

Rendileping tähendab Tallinki jaoks tunnustust

„Leping Holland Norway Lines'iga on kuues prahtimisleping sel aastal meie laevadele, mis ootavad endiselt reisipiirangute kadumist ja pandeemiaolukorra paranemist. Arvestades seda, et üle maailma on erinevates sadamates ja erinevate ettevõtete laevu tööta seismas ja ootel palju, on mitmete prahtimislepingute saamine tunnustus meie ettevõttele ja laevastikule. Edukalt lepinguteni jõudmine näitab, et meie laevu hinnatakse ja nende järele on nõudlus üle maailma, kuna nad on väga heas seisukorras, sobivad hästi nii reisijate kui ka kaupade vedamiseks, on tõhusad ja tasemel tehnilise meeskonnaga," kommenteeris Tallink Grupi juhatuse esimees Paavo Nõgene.

„Kuna tänaseks on selge, et pandeemiast taastumine võtab tänasest veel mitmeid aastaid aega ja tõenäoliselt ei taastu meie koroonaeelsed liinid ja sõidugraafikud kunagises mahus veel niipea, siis on äärmiselt positiivne, et meil õnnestub oma laevadele ja meeskondadele erinevate lühemate ja pikemate prahtimislepingutega jätkuvalt tööd pakkuda," lisas Nõgene.

Romantika prahtimisleping on kontsernile viimase nelja kuu jooksul kuues leping. Juuni alguses prahtis ettevõte lühiajaliselt laeva Silja Europa Ühendkuningriiki politseinike majutamiseks G7 tippkohtumise raames ning ettevõtte laevad Victoria I ja Romantika prahiti vastavalt juuni lõpust ja juuli algusest Maroko valitsusele, teenindamaks 100 päeva vältel liine Vahemerel.

Septembris sõlmis ettevõte lühiajalise prahtimislepingu laevale Silja Europa, pakkumaks majutusteenust ÜRO kliimakonverentsil COP26 Glasgows ning oktoobris täiendava lepingu laevale Romantika samuti COP26 majutusteenuste osutamiseks. Lisaks on ettevõttele kuuluv laev Superfast IX (opereeritakse nime all Atlantic Vision) pikaajaliselt samalaadselt Romantika lepingule ilma meeskonnata ja tehnilise opereerimiseta prahitud Kanadasse.

2022. aasta kevadest, mil plaanitakse taasavada Riia-Stockholmi liin, teenindab liini ettevõtte laev Isabelle.