Tallinna võrgupiirkonnas on enne hinnatõusu toasooja piirhind 50,14 eurot megavatt-tunni kohta.

Rapla võrgupiirkonnas tõuseb hind aga praeguselt 63,2 eurolt megavatt-tunnist 72,34 euroni megavatt-tunni kohta, mis teeb hinnatõusuks 14,5 protsenti.

Energiakontsern Utilitas teatas esmaspäeval, et konkurentsiamet kinnitas uued soojuse piirhinnad Tallinna võrgupiirkonnas, kuhu kuuluvad Tallinn ja Maardu, ning Rapla võrgupiirkonnas. Ettevõtte teatel põhjustab soojuse piirhindade tõusu maagaasi erakordselt suur hinnatõus.

"Kui aasta alguses esitasime konkurentsiametile hinnataotluse, mis oleks kaasa toonud Tallinnas soojuse piirhinna languse, siis aasta vältel on gaasi hinnatõusust tulenevalt olukord drastiliselt muutunud ning oktoobri lõpus kinnitatud piirhind kujunes kahjuks senisest hoopis oluliselt kõrgemaks," kommenteeris olukorda Utilitase kaugkütteettevõtete juht Robert Kitt.

Utilitase Haapsalu, Kärdla, Keila, Jõgeva, Valga kaugküttepiirkondades jätkatakse praegu kehtivate piirhindadega.

Kiti sõnul on oluline minna maagaasilt üle teistele tootmisvõimsustele. Utilitas plaanib vähendada maagaasi osakaalu alla viie protsendini aastasest kogutoodangust ja saavutada oma võrkude süsinikuneutraalsus hiljemalt aastaks 2030.

Loe lähemalt ERRi uudisteprotaalist.