Margus Linnamäe enamusosalusega Magnum AS soovib laieneda Leedu turul, et viia sinna Eestis välja töötatud protsesse ning innovatsiooni apteekide haldamisel ja arendamisel. Hetkel on Apotheca Vaistinel Leedus 48 apteeki.

Magnum AS juhatuse esimehe Ahti Kallikormi sõnul vaatab ettevõte ringi, et leida sobivaid kohti rakendamaks ettevõtte oskusteavet turgudel, mis ei ole nii piiravalt reguleeritud kui Eestis. „Me tegutseme Leedus selge kasvustrateegia alusel ja kasutame selleks Apotheka frantsiisi lahendusi, mis on ilma valehäbita maailmatasemel,“ ütles Kallikorm.

Täna tegutseb Magnum ASile kuuluvas Apotheka ketis Leedus 13 apteeki. Ettevõte alustas Apotheka kaubamärgi all Leedus tegevust 2019. aastal ja on sellest ajast kiiresti kasvanud.

Tehingu tingimusi ei saa osapooled kommenteerida, Leedu Konkurentsiameti otsust tehingu heakskiitmise osas on oodata kevadeks 2022.

Magnum ASi kontserni kuulub 17 ettevõtet, mis tegutsevad Eestis, Lätis, Leedus, Soomes ja Valgevenes. Ettevõttele kuuluvad ka PetCity ja Allium kaubamärgid.