2021. aasta kolmandas kvartalis jätkas Inbank tugevat kasvu, mida veab endiselt Poola äriüksus. "Poola edu on julgustanud meid laiendama oma tegevust teistesse Euroopa riikidesse. Inbanki strateegiline eesmärk on kasvada Kesk- ja Ida-Euroopa digitaalseks pangaks ja plaanime alustada äritegevust Tšehhis 2022. aasta teises kvartalis," sõnas Inbanki tegevjuht ja juhatuse esimees Priit Põldoja.

Selle aasta kolmandas kvartalis kasvas krediiditoodete müük 135 miljoni euroni, mis oli ligi 50 miljonit rohkem kui eelnenud aasta samas kvartalis ja 10 miljonit enam rekordilisest 2021. aasta teisest kvartalist.

Lisaks sellele kasvas ettevõtte laenuportfell, ulatudes 543 miljoni euroni, mis on 45% enam kui möödunud aasta samal perioodil. Samuti kasvas kolmandas kvartalis Inbanki hoiuseportfell 66% võrra, ulatudes 599 miljoni euroni.

Priit Põldoja sõnul iseloomustavad 2021. aasta kolmandat kvartalit ka rekordmadalad laenukahjumid. „Niivõrd madalad laenukahjumid on ühelt poolt tingitud päikesepaneelide järelmaksu ja liisingu osakaalu suurenemisest, kuid samas ka klientide oodatust paremast maksevõimest. Kindlasti mõjutas võlgnevuste vähenemist Eestis toimunud pensionireform, mille tulemusena Eesti klientide võlas olevad lepingud kahanesid suisa poole võrra," selgitas Põldoja.

Panga 2021. aasta esimese üheksa kuu puhaskasum oli 8 miljonit eurot, mis on aastatagusega võrreldes 92% enam.

„Esimest korda viimase aasta jooksul on lisaks tugevale müügikasvule märgata ka finantstulemuste olulist paranemist. Inbanki ärimudel on muutumas madalama marginaali ja riskiga, kuid jätkuvalt kiire kasvuga kasumlikuks äriks. Nii järgmiselt kvartalilt kui ka järgmiselt aastalt ootame mahtude ja kasumi tugeva kasu jätkumist," lisas Inbanki tegevjuht ja juhatuse esimees.

Inbank on tarbimisfinantseerimisele keskendunud digitaalne pank, mis tegutseb Balti riikides, Poolas ja Tšehhis ning kaasab hoiuseid ka Saksamaal, Austrias, Soomes ja Hollandis. Inbankil on enam kui 4500 aktiivset koostööpartnerit ja 743 000 aktiivset kliendilepingut. Inbanki võlakirjad on noteeritud Nasdaq Tallinna börsi Balti võlakirjade nimekirjas.