Jõustruktuuridele lähedase allika teatel on Reiljan vahi all ja temaga seotud struktuurides toimusid uurimistoimingud. Tema sõnul viidi ärimees pärast vahistamist Irkutskisse. Teine allikas kinnitas RBK-le Reiljani vahistamist ja Irkutskis viibimist.

Pärast RBK artikli avaldamist kinnitas Reiljani vahistamist Irkutski oblastis kohtu otsuse alusel RIA Novostile Ida-Siberi transpordiprokuratuuri esindaja, kelle sõnul süüdistatakse ärimeest kelmuses eriti suures ulatuses.

Kuni 2019. aastani sai Reiljani ettevõte RŽD-lt suuri hankeid ehitustöödeks Baikali-Amuuri magistraalil (BAM) ja Transsiberi raudteel. Aastatel 2016-2019 sõlmis RŽD Spetstransstroi ja selle tütarettevõttega Transjužstroi Interfaxi andmebaasi SPARK andmetel lepinguid enam kui saja miljardi rubla (1,2 miljardit euro) väärtuses ehitustegevuseks Ida-Siberis.

Reiljan, kes kureeris regionaalarenguministri asetäitjana ettevalmistusi 2014. aasta Sotši taliolümpiamängudeks, omandas RŽD töövõtja Spetstransstroi 2016. aastal ja lakkas selle omanik olemast 2019. aasta sügisel. Siis asus ettevõtte etteotsa RŽD-Stroi peadirektori esimene asetäitja Jevgeni Kumantsov ning omanikuks sai Roman Šlentšak.

Alates 2021. aasta veebruarist on Spetstransstroi pankrotistaadiumis. Võlausaldajate hulgas on RŽD struktuurid, täpsemalt Irkutski kapitaalremondi ja ehituse direktsioon (DKRS), ja „muu isikuna” on protsessi osaline ka Venemaa transpordiministri asetäitja Vladimir Tokarev.

RŽD esitas 2020. aasta jaanuaris Spetstransstroi vastu mitu hagi: 826 miljonile rublale ja 737 miljonile rublale. Irkutski oblasti arbitraažikohus rahuldas RŽD nõuded.

Mais vahistati Irkutski oblastis DKRS-i regionaalosakonna endine juhataja, keda süüdistati ligi 1,5 miljardi rubla (18 miljoni euro) riisumises raudtee-ehituse käigus BAM-il.

Siis teatati, et 2018. aasta maist kuni 2019. aasta septembrini kehtis RŽD ja töövõtja (mille nime ei mainita) vahel leping ehitus- ja montaažitööde läbiviimiseks ühel BAM-i osal summas üle kahe miljardi rubla (24 miljoni euro). Uurijate andmetel allkirjastas süüdistatav tööde vastuvõtuaktid, aga tegelikkuses ei olnud töid vajalikus mahus määratud tähtajaks tehtud.

Tänavu suvel andis Venemaa president Vladimir Putin valitsusele ja RŽD-le käsu leida BAM-i ja Transsiberi raudtee laiendamise tähtaja ületamise süüdlased. Selle käsu üheks täideviijaks määrati RŽD juht Oleg Belozjorov.

Juri Reiljan sündis 1964. aastal Sotšis miilitsaülema, polkovnik Ugo Reiljani perekonnas. Ugo Reiljan on pärit Krasnaja Poljana eestlaste kogukonnast.