„Kaubanduskeskuse T1 Mall of Tallinn oksjonile registreerus tähtajaks neli ettevõtet. 4. novembril 2021 lõppenud oksjonil pakkumisi ei tehtud. Oksjonile registreerunuid ei saa me nimeliselt avaldada. Pankrotihaldurid kuulutavad oksjoni kolmanda vooru välja eeldatavasti järgmisel nädalal.

Pankrotihaldurite eesmärk on leida keskusele ostja nii kiiresti kui võimalik. Keskus on külastajatele avatud," kõlab nende avaldus.

Juuni alguses kirjutas Ärileht, et T1 Mall of Tallinna omanik Tallinna Moekombinaat (TMK) peab kuulutama välja pankroti ning müüma enda vara võlgade katteks ära. Põhjus peitus selles, et omanik polnud ehituseks võetud laenu maksnud tagasi alates 2019. aasta septembrist. Lõpuks kasvasid ostukeskuse võlad oma 120 miljoni euroni. TMK võlausaldajate arv küündis arvuliselt üle 50-liikmeliseks.

Oksjonikeskusesse pandi T1 esialgu müüki 85 000 000 euroga, kuid toona ei olnud ühtegi registreerunut. Seetõttu määrati ka uus alghind, milleks sai 65 miljonit eurot. Registreerus küll neli huvilist, kuid pakkumisi ei tehtud.

Oksjonile registreerunutest on avalikkusele teada vaid keskuse suurim võlausaldaja Lintgen, kes jättis samuti oma pakkumise esitama.

"Teisele oksjonile registreerus lisaks Lintgenile veel kolm pakkujat, mis väljendas esimese vooruga võrreldes suuremat huvi. Pankrotihaldurid otsustavad protsessi edasise käigu üle ning Lintgen usub jätkuvalt keskuse potentsiaali. Lintgen on endiselt valmis keskuse omandama," kommenteeris Ärilehele vandeadvokaat Toomas Vaher, T1 keskuse võlausaldaja Lintgen juriidiline esindaja.