Koroonapasside kasutuselevõttu töökohtadel soovib ka Soome tööandjate keskliit (EK). Liidu juht Ilkka Oksala rõhutab oma blogis, et tööandjal on õigus teada, kas töötaja on saanud kaitsesüsti või mitte. See aitaks tagada nii teiste töötajate kui ka klientide turvalisuse, leiab Oksala.

Eriti häälekalt nõuab aga koroonapassi kasutuselevõttu ehitussektor. Ehitusettevõtete liidu tööturujuht Kim Kaskiaro märkis, et ehitussektor ei saa hakkama ilma välismaiste töötajateta, aga neist enamik tuleb Balti riikidest, kus praegu on koroona-olukord eriti halb.

Kaskiaro ütles majanduslehele Talouselämä, et soovitused ei ole olnud piisavad, nüüd tuleb ehitusplatsidel koroonapass kohustuslikuks teha, nii et ilma vaktsineerimise, läbipõdemise või testimise tõendita tööle ei pääseks.

Soome sotsiaal- ja tervishoiuministeeriumis juba käivad ettevalmistused koroonapassi-nõude laiendamiseks, aga rahvastiku- ja sotsiaalteenuste ministri Krista Kiuru sõnul tuleb selle mõju inimeste põhiõigustele eriti hoolikalt analüüsida.

Jaga
Kommentaarid