„Tegemist on esimese Baltic Horizon Fondi portfelli kuuluva objekti võõrandamisega ning meil on hea meel sobilikult ajastada antud müügitehing läbi turuvälise kokkuleppe,” ütles fondijuht Tarmo Karotam.

Baltic Horizon Fond allkirjastas esmaspäeval asjaõiguslepingu HITS Investments OÜ-ga Tallinnas ning hoone müügihinnaks on 15,35 miljonit eurot, millele lisandub käibemaks. See vastab fondi sõnul umbkaudselt hoone viimasele hindamisele.

Tegu on esimese investeeringuga, mida fond peale Nasdaq Tallinna börsile minekut 2016. aastal tegi ning sellest ajast on investeering tootnud Karotami sõnul väga atraktiivset rahavoogu. “Nüüd kui objekti ootavad ees muudatused üürnike osas, oli fondil mõistlik juhtida tuleviku kapitalikulude riski ning hoone edasi müüa kohalikule arendajale” kommenteeris Karotam.

Investeeringu rohkem kui viie aastase hoidmisperioodi sisemine tasuvusmäär ehk IRR oli umbes 11,2% ning omakapitali kordaja 1.7. Tehingust laekuvat raha plaanitakse kasutada uute ja rohkem energiaefektiivsemate investeeringute tegemiseks Baltikumis.