AMD näol on tegu ühe kuumima tehnoloogiaettevõttega börsil. Peale eilset uudist tõusis aktsia 10% ning aasta algusest on aktsia tõusnud 62%.

Eile teatas AMD, et on välja töötanud suure jõudluse ja energiatõhususega protsessori, mis põhineb ettevõtte 3. põlvkonna EPYC protsessoril. Ettevõtte Accelerated Data Centeri esmaesitluse ajal tutvustati ka mitmeid uusi kiipe.

AMD teatas esmaspäeval ka kavatsusest ette võtta Intelist kaugemad konkurendid. Ettevõte kuulutas välja kiibi nimega MI200, mis on ettevõtte sõnul "kiirendi", mis on loodud teatud ülesannete nagu masinõppe ja tehisintellekt jaoks.

Uus AMD kiip on loodud konkureerima Nvidia A100 kiibiga, mis koos teiste tehisintellekti “kiirendamiseks” mõeldud kiipidega on aidanud muuta Nvidia USA kõige väärtuslikumaks pooljuhtide ettevõtteks. Konkurent Nvidia aktsia on tõusnud aasta algusest 134%.

AMD on võitmas turuliidrilt Intelilt turuosa, kuna pilveteenuse pakkujad nagu Microsoft, Amazon ja Google on hakanud AMD kiipe ostma. AMD on viimastel aastatel saavutanud mõningaid jõudluse eeliseid võrreldes konkureerivate Inteli protsessoritega, vahendab Reuters.