Ärileht uuris majandus-ja kommunikatsiooniministeeriumilt, kas nad on tänu piirangutele mis seniste juttude kohaselt karmistuvad ilmselt veelgi tegelenud ka ettevõtetele suunatud toetusmeetmeetmete väljatöötamisega.

"Valitsus koguneb COVID olukorra hindamiseks iganädalaselt teisipäeviti ja neljapäeviti. Kui tekib vajadus seada ettevõtete tegevusele täiendavaid piiranguid, siis valitsus hindab samaaegselt ka toetusmeetme vajadust. Hetkel toetuste osas otsuseid pole," rääkis MKM-i avalike suhete nõunik Laura Laaster.

Ta räägib, et toetusmeetmed võetakse aga kasutusele juhul, kui piirangud ettevõtlusele peaksid karmistuma - selliseid otsuseid veel ei ole. "Juhul, kui piirangud karmistuvad, hindab valitsus samaaegselt ka toetusmeetmete vajadust ja kui vastavad otsused on tehtud, siis kindlasti neist ka räägime," toonitab Laaster.

MKM-il on varasematest viiruslainetest kogemus, millised meetmed on ettevõtetele vajalikud ja milline on nende mõju, möönis Laaster.

"Aga nagu öeldud, sõltub nende kasutuselevõtt sellest, kuidas olukord viirusega areneb ehk kas täiendavaid kontrollimeetmeid ja piiranguid on vaja kasutusele võtta," jätkas Laaster.

Ministeeriumi kinnitusel suhtlevad nad aktiivselt ettevõtlusliitude ja -ühendustega, et saada ülevaadet ettevõtjate seisust ja vastavalt sellele teha ettepanekuid toetusmeetmeteks.

Jaga
Kommentaarid