Kinnisvaraarendusettevõte Hepsor alustab täna oma aktsiate esmase avaliku pakkumisega uutele võimalikele investoritele kavatsusega noteerida aktsiad Nasdaq Tallinna börsi Balti põhinimekirjas.

Hepsor pakub investoritele kuni 777001 uut aktsiat, võimalusega suurendada hulka kuni 854701 aktsiani.

Nii jae- kui institutsionaalsed investorid saavad aktsiaid märkida 10. novembrist kella 10st kuni 19. novembril kella 16ni. Ühe aktsia märkimishind on 11,7 eurot. Ettevõte soovib kaasata uutelt investoritelt kuni kümme miljonit eurot. Üksikasjalikuma info leiab pakkumise prospektist ja Hepsori kodulehelt.

Ettevõtte sõnul võidakse ülemärkimise korral eelistada investoreid, kes esitasid märkimiskorralduse 12. novembril või enne seda ja pakkuda neile kuni 100% rohkem pakutavaid aktsiaid, kuid mitte rohkem kui investor märkinud on. Kui investor muudab või korrigeerib oma märkimiskorraldust pärast 12. novembrit, rakendub eelistus ainult 12. novembril 2021 või enne seda esitatud märkimiskorralduse mahule.

Pakkumise tulemused ja aktsiate jaotus investorite vahel on plaanis avalikustada 22. novembril 2021 või sellele lähedasel kuupäeval. Esimene kauplemispäev Hepsori aktsiatega Nasdaq Tallinna börsi Balti põhinimekirjas on plaanide kohaselt 26. novembril 2021 või sellele lähedasel kuupäeval.

Hepsori juhatuse esimees Henri Laks ütles, et antud pakkumisega saavad Balti piirkonna investorid võimaluse investeerida Eesti ja Läti turul tegutsevasse kiire kasvuga kinnisvaraarendusettevõttesse ja tugevas seisus kinnisvarasektorisse üldiselt. „Kaasatud vahendeid kavatseme kasutada oma jätkuva kiire kasvu finantseerimiseks, sest järgmise 4-5 aastaga plaanime arendada rohkem kodusid ja äripindu kui oleme seda teinud senise kümne tegutsemisaastaga kokku,“ rääkis Laks. Ettevõtte portfellis on ettevalmistusfaasis üle 22 uue arendusprojekti kogupindalaga ligikaudu 140 000 ruutmeetrit.

Laksi sõnul lähtutakse aktsiate jaotamisel eesmärgist kujundada Hepsorist börsiettevõte, millel on võimalikult suur omanikering. Ta lisas, et Hepsori aktsiast kujuneb vähemalt lähiaastail kasvu- mitte dividendiaktsia, sest Hepsor soovib kasumi reinvesteerida ettevõtte kasvu ja uutesse projektidesse „Meie aktsiate avalikuks pakkumiseks on minu hinnangul õige aeg just praegu, sest kavatseme kasvada kiiresti ja startimas on mitu uus suuremahulist arendusprojekti nagu näiteks Manufaktuuri kvartal Põhja-Tallinnas,“ rääkis Laks.

Eesti investor, kes soovib pakutavaid aktsiaid märkida, peaks võtma ühendust kontohalduriga, kes haldab sellise investori väärtpaberikontot Eesti Väärtpaberiregistris ja esitama pakkumisperioodi jooksul märkimisavalduse. Läti või Leedu investor, kes soovib aktsiaid märkida, peaks võtma ühendust Nasdaq Tallinna liikmeks oleva finantsasutusega ning esitama märkimisavalduse finantsasutuse poolt aksepteeritud vormis.

Pakkumise korraldaja on AS LHV Pank ja õigusnõustaja Advokaadibüroo Ellex Raidla.

Hepsori käive kasvas 2020. aastal 98%, ulatudes 38,8 (2019. aasta käive: 19,5) miljoni euroni. Ettevõtte puhaskasum kasvas samal perioodil 190% 3,85 (2019. aasta käive: 1,33) miljoni euroni. Hepsor on viimasel neljal aastal (2017-2020) olnud Eestis pidevalt nelja suurema elukondliku arendaja hulgas. Eelmisel aastal oldi 277 müüdud uue korteriga Tallinnas teisel kohal. Samuti tegeleb Hepsor rohebüroode arendamisega, kus on esimesena Balti riikides võetud kasutusele mitmeid uuenduslikke ja keskkonnasäästlikke insenertehnilisi lahendusi. 2020. aasta oli edukas ka kontserni Läti ettevõtetele, kus müügitulu ulatus 4,9 miljoni euroni, moodustades ligi 13 % kontserni müügitulust.