„Koroonapiirangute mõju Eesti majandusele on olnud mõõdukas ja seda näitavad ka meie oktoobrikuu majandustulemused: kõigi finantseerivate äriliinide portfellid jätkasid ka oktoobris kasvutrendil,” ütles Coop Panga juht Margus Rink.

“Laenuportfellide kasvu kõrval nägime möödunud kuul jätkuvalt head kasvu ka ärikliendi hoiuste portfellis, mis suurenes 69 miljoni euro võrra. Aastaga on Coop Panga hoiuste portfell kasvanud 40% ja ulatus oktoobri lõpu seisuga esmakordselt üle 1 miljardi euro,” märkis Rink.

Coop Panga 2021. aasta oktoobri majandustulemused:

  • Panga klientide arv kasvas oktoobris 2500 võrra ja ulatus kuu lõpuks 110 000-ni. Aastaga on kliendibaas kasvanud 34%.
  • Panga klientide hoiuste maht kasvas oktoobris 65 miljoni euro võrra ulatudes kuu lõpu seisuga 1,05 miljardi euroni. Äriklientide hoiused kasvasid 69 miljonit ja eraklientide hoiused 2 miljonit. Rahvusvahelistelt platvormidelt kaasatud hoiuste maht vähenes 6 miljonit eurot. Aastaga on panga hoiuste maht kasvanud 40%.
  • Panga laenuportfell kasvas oktoobris 15 miljoni euro võrra ja jõudis kuu lõpu seisuga 869 miljoni euroni. Ärilaenud kasvasid 4 miljonit eurot, kodulaenud 8 miljonit eurot, tarbimisfinantseerimine 0,5 miljonit eurot ja liising 3 miljon eurot. Aastaga on panga laenuportfell kasvanud 39%.
  • Oktoobris tehti laenude allahindluseid 0,1 miljoni euro ulatuses.
  • Võrreldes möödunud aasta kümne esimese kuuga on käesoleval aastal sama ajaga panga netotulud kasvanud 26% ja tegevuskulud 20%.
  • Pank teenis oktoobris 1,3 miljon eurot puhaskasumit, aasta kümne esimese kuuga on pank teeninud 11,4 miljonit eurot puhaskasumit, mida on 105% rohkem kui aasta tagasi samal perioodil.
  • Panga omakapitalitootlus oli oktoobris 13,5%, kulu-tulu suhe 57,7%.