Esimese paarikümne kauplemisminutiga küündis aktsia kauplemiskäive 120 000 euroni ning kõrgeim tehing tehti hinnal 4,679.

Enim aktsiaid on ostetud Swedbank Läti klientide ning Leedu SEB klientide poolt. Müüjad on tugevalt ülekaalus LHV klientide seas, kelle poolt on müüdud ligi 20 000 aktsiat, kuid ostetud 12 000 aktsiat.

„Ametlik avaliku ettevõtte staatus ja edukas noteerimine börsil on ühest küljest pika ettevalmistusperioodi lõpp ja samas uue arengutapi algus," ütles Virši juhatuse esimees Jānis Vība.


"Oleme tänulikud igale investorile suure huvi eest meie aktsiate märkimise vastu. Peaaegu 7500 investorit ehk ligi 75% kõigist investoritest on ostnud sada või enam aktsiat. Tänu üles näidatud usaldusele saavad need investorid juba täna taotleda liitumist Virši aktsionäride soodustuste programmiga, mis tagab igapäevaseid kasulikke soodustusi kogu Virši tanklavõrgu ulatuses. Investorite aktiivne osalemine võimaldab meil veelgi kiirendada ettevõtte arengut ning parandada alternatiivsete kütuste pakkumist Läti turul," ütles Vība.

„Tervitame soojalt uut ettevõtet Nasdaq Riga ja First North Baltic turgudele,“ ütles Nasdaq Riga juhatuse esimees Daiga Auziņa-Melalksne. „First North Market on kasvulava Virši-sugustele ambitsioonikatele ettevõtetele ning meil on hea meel näha, et nii paljud investorid soovivad olla osa ettevõtte kasvuloost. Soovime Viršile õnne ja edu börsiettevõttena!”


Nõudlus aktsiate järgi ületas põhipakkumise peaaegu kaks korda: 13,4 miljonit euro väärtuses märkimisi võrreldes 6,8 miljoni euro suuruse põhipakkumisega, ütles Virši.

Virši aktsiaid märgiti aktsiate esmapakkumises kokku 7,8 miljoni euro eest ning rohkem kui pooled investorid olid Eestist. Kokku märkisid aktsiaid 9979 investorit, kellest rohkem kui pool ehk 5128 olid eestlased, 4732 lätlased ning 97 investorit olid Leedust. Pakkumises osales 15 institutsionaalset investorit.

11.11.21 Lisatud Virši juhatuse esimehe ning Nasdaq Riga juhi kommentaarid.