Poola hirmutab meid, et sulgeb piiri. Palun, sulgege: vähem ülejooksikuid sinna ümber asub. Küsimus ei ole selles,” vahendab Lukašenka sõnul riiklik uudisteagentuur BelTA.

„Aga kui meie sulgeme transiidi läbi Valgevene? Läbi Ukraina ei lähe: seal on Vene piir suletud. Läbi Baltimaade ei ole teid. Kui me sulgeme poolakate ja näiteks sakslaste jaoks, mis siis saab? Me ei tohiks oma suveräänsust ja iseseisvust kaitstes peatuda millegi ees,” lausus Lukašenka.

Läbi Valgevene kulgeb rahvusvaheline magistraalgaasijuhe Jamal-Euroopa. Lukašenka teatas sealjuures, et Venemaa ja Lääne vahelise gaasitransiidi mahud on viimasel ajal suurenenud.

„Meie kütame Euroopat, aga nemad veel ähvardavad meid, et sulgevad piiri. Aga kui me maagaasi kinni keerame? Seetõttu soovitaksin ma Poola juhtkonnal, leedulastel ja teistel peata inimestel enne mõelda, kui öelda,” kuulutas Lukašenka.

Lukašenka ütles, et välisministeerium peab hoiatama kõiki Euroopas, et kui nad Valgevenele täiendavad sanktsioonid kehtestavad, peab Valgevene vastama.

„Kuidas vastata, leppisime me teiega kokku pool aastat tagasi,” ütles Lukašenka.