Ridango, Rootsi ühistranspordifirma Skånetrafikeni ja Telia koostöös on ühissõidukeis kasutusel Apple Pay Express Mode kiirmakselahendus. See tähendab, et Skånetrafikeni kliendid saavad linnaliinibussides sõidu eest kontaktivabalt ja mugavalt tasuda, viibates validaatori juures vaid oma iPhone'i telefoni või Apple Watchi kellaga. Oluline uuendus on see, et turvaline ja kiire makselahendus toimib Apple Pay kasutajatele bussis, ilma et peaks seadme või rakenduse avama, eraldi pole tarvis kasutada Face ID-d, Touch ID-d või sisestada paroole. Vastava funktsiooni käivitamiseks on tarvis oma seadme rakenduses Wallet lisada üksnes enda pangakaart ja sisse lülitada Express Mode. Makselahendus töötab ka seadme tühja aku korral.

„Tegemist on olulise uuendusega, mis teeb ühistranspordi kasutamise mugavamaks. Lahendus võimaldab inimestel bussisõitu kiiresti ja turvalise makseviisiga alustada, ei pea jändama ühegi rahakoti, pileti või muuga," märkis Ridango müügidirektor Sven Rosenberg. „Meie poolt on valmidus lahendus ka Eestis turule tuua. Ühistranspordi tulevik seisnebki tehnoloogilistes arengutes, mis muudab bussisõidu aina lihtsamaks ja julgustab inimesi autode asemel ühistransporti kasutama, millega säästa keskkonda ja vähendada ökoloogilist jalajälge."

„Tõime oma partnerite abiga turule Apple Pay kiirmakselahenduse ja juba praegu näeme, kui kiiresti see on meie klientide poolt omaks võetud," ütles Skånetrafikeni tootejuht Björn Pettersson.

Skånetrafiken teenindab ühistranspordikasutajaid Rootsi ühes suuremas piirkonnas, kus elab 1,4 miljonit inimest ja iga päev toimub suurusjärgus 150 000 linnaliinireisi. Erinevad kontaktivabad maksed moodustavad Skåne linnaliinibussides juba 30% kogumaksetest.

Eesti ühistranspordi tehnoloogiaettevõte AS Ridango on asutatud 2009. aastal ning keskendub ühistranspordi pileti-, reaalaja- ja maksesüsteemide arendamisele. Lisaks Eestile ja Rootsile osutab Ridango teenust veel viies Euroopa riigis, peamisteks klientideks on omavalitsused, nende allüksused ja ühistranspordi eravedajad.

Eestis on klientideks Elron, Tallinna transpordiamet, Tartu linn, Pärnu ühistranspordikeskus jne.