Jutt käis toona ja käib ka selles loos Narva maantee sellest poolest, mis jääb Viru Keskuse poolt tulles paremat kätt. Juba aastaid on seal üritatud erinevaid toidu- ja joogikohti pidada, kuid heal juhul suudetakse lahti olla aasta-kaks ning siis saadakse aru, et pealinna ühe magusaima kohana tunduv paik ei toogi oodatud pudrumägesid ja piimajõgesid. Pigem uputakse pankrotijärve. Loomulikult on ka erandeid, mis on suutnud paigale jääda. Lootust see annab.

Toonases artiklis sai kirjutatud, et Tallinna kesklinnas Viru keskuse vahetus läheduses aadressil Narva maantee 2 peaks kõigi eelduste kohaselt äri õitsema. Kesklinn, kaubanduskeskused ja bussiterminal on lähedal, inimesi liigub palju. Paraku vahelduvad seal söögikohad ja muud ärid tihti. Milles on asi? Kas asukoht ei olegi kõige olulisem?

Loos on kirjas, et aadressil Narva maantee 2 on olnud nii alkoholipood, baarid kui ka kohvikud. Viimati sulges seal uksed ainult mõne kuu tegutseda saanud kiirsöögikoht. Uued kuulutused olid aga toona portaalides üleval. Tegemist oli ühe sellise järgi eksklusiivse kohaga - „sobib toitlustuseks", „24h lahtioleku luba", „ühistranspordisõlm" peaks rentijat meelitama, kuid ekspertide sõnul ei pruugi kõik siiski nii lihtne olla. Sellised kohad vajavad läbimõeldud tegevust. Kui toitlustus ei ole seal korduvalt töötanud, siis tõenäoliselt ei tööta see üldse.

„Kui Narva maanteest rääkida, siis ütleme ausalt, et see ei ole promenaad. On olnud suuri mõtteid, kuidas olukorda muuta, aga praegu on ta ikkagi transpordi tuiksoon. Inimesed, kes bussi peale lähevad, tahavad minna koju või tööle. Klassikaline põhjus on seegi, et toitlustus ja poendus kolib üha rohkem kaubanduskeskustesse," tõi Pindi Kinnisvara juhatuse liige Sooman toona esile ebaedu võimalikke põhjuseid. Ta lisas, et igale tänavale leidub üürnik. Eksperdid mainisid toona ka parkimist kui üht tähtsat aspekti selles, kas kliente tuleb või mitte.

Loe toonast lugu sellest, kus äri ei õitse ja kus õitseb siit.

Täna on Narva mnt 2 aadressil taas üks esimese korruse üüripakkumine 20 eurot ruutmeetri eest ehk 2966 eurot kuus. Seda reklaamitakse kui „ainulaadset pinda", kus võib ajada nii toitlustusäri, tegeleda kaubanduse või teenindamisega. Kuulutuses on toodud ära muu hulgas „hea nähtavus", „massiivne kliendivoog" ja „suur vitriin Narva maanteele". Naabriteks on apteek, kohvipood, krediidiasutus ja toitlustus.

Kuulutuses tuuakse aga välja huvitav detail. „Võta juba täna sisse positsioon uue loodava Tallinna peatänava ääres, kus on linna suurim kliendi-traffic ja parim nähtavus." Tõsi see on, et peatänava plaane on heietatud ning see puudutaks ka Narva maantee kesklinnapoolset osa. Paraku on teema tänaseks küll linnavalitsuse laualt maha võetud. Kahtlemata annaks selline areng neile äridele suurepärase võimaluse.

Igatahes ootab paik järjekordset äriplaani. Ärileht soovib siinkohal, et see lõpuks ka õnnestuks.