Amazoni ja Fordi osalusega autotootja Riviani turuväärtus on kasvanud 146,7 miljardi dollarini, edestades sellega tuntud autotootjaid nagu Ford või Volkswagen.

Viimase nädala jooksul on Riviani aktsia olnud SEB klientide hulgas üks populaarsemaid välisaktsiaid, ütles SEB kapitaliturgude maakler Kert Koppel. Tema sõnul on enamik ostjaid enda positsiooni veel hoidmas ja vähesed on kiire kasumi realiseerinud.

Volkswageni, Euroopa suurima autotootja kasum oli eelmine aasta 9.7 miljardit eurot ning ettevõte müüs 9,3 miljonit autot. Rivian see-eest eelmisel aastal märkimisväärset käivet ei näidanud, vahendab Financial Times.

Rivian pole siiamaani kasumit teeninud, ettevõte on tootmise algusjärgus ja kuni toodangut ei suurendata, on oodata kahjumit. Aastal 2019 oli ettevõtte kahjumiks 426 miljonit dollarit ning 2020. lausa 1 miljard dollarit.

LHV vanemmaakler Nelli Janson ütles, et Riviani turule tuleku ajastus oli suurepärane, sest ajal, mil Tesla aktsia on kauplemas oma kõigi aegade tipus ja huvi elektriautode vastu on suur, otsivad investorid järgmist Teslat, mis neile tulevikus tuhandeid protsente kasumit tooks. Rivian on üheksandast novembrist alates, mil ettevõte börsile tuli, tõsunud 70%.

E-kaubanduse hiid Amazon omab Rivianis 20% suurust osalust ning Autotootja Ford 13% suurust osalust.