Projekti käigus valmivad täielikult sisustatud korterid pikaajaliseks üürimiseks peredele. Eften plaanib projekti investeerida 10 miljonit eurot, kasutades selleks vaid omafinantseeringut. Tegemist on üürieluasemetele keskendunud Eften Residential Fundi esimese investeeringuga Leedus.

„Kaunase üürimajad on Eftenii esimene projekt Leedu elamispindade turul. Oleme näinud, et korterite müügihinnad on seal kiiresti kasvanud ja sobiva elamispinna kättesaadavus noortele peredele on vähenenud. Seetõttu usume, et Efteni pakutav uus toode täidab peagi katmata niši ja rahuldab perede nõudluse uute, kaasaegsete ja kvaliteetsete korterite järele võtmed-kätte põhimõttel. Plaanime veel ühte projekti Vilniuses, mis põhineb samasugusel partnerlusel,“ ütles fondivalitseja Eften Capitali tegevjuht Viljar Arakas.

Kahes üheksakorruselises üürimajas on kummaski 48 ühe magamistoaga (suurusega 43-45 ruutmeetrit) või kahe magamistoaga (66 ruutmeetrit) korterit. Hoonete kasulik pind on kokku 4940 ruutmeetrit. Lisaks rajatakse hoonete juurde 92 kohaga parkla, neist neli liikumispuudega inimestele.

Samal ajal viiakse ellu kogu krundi arendus - lisaks kahele üheksakorruselisele ehitab Etapas Group koostöös erainvestoritega veel kolm seitsmekorruselist hoonet. Nende kolme maja korterid on mõeldud müügiks. Ehitustööd on alanud ja plaanide kohaselt saavad esimesed elanikud korterelamutesse kolida 2023. aasta alguses.

Investeeringuks valis Eften kesklinna lähedal asuva Žaliakalnise elamurajooni alguses oleva rahuliku piirkonna. Läheduses asuvad mitmed koolid ja lasteaiad ning Leedu suurima tervishoiuasutuse Leedu Terviseteaduste Ülikooli haigla (LSMU) Kaunase kliinik.

Tehingu läbiviimisel nõustas Eftenit advokaadibüroo Fort Legal.