Sparta vägikaikavedu terviseametiga on jõudnud punkti, kus Sparta spordiklubi juht loobub ruumidest ja annab ohjad uuele operaatorile. Uueks operaatoriks on sedapuhku läbi Kitseküla spordiklubi Mart Kajari, kes on Priit Kajari vend.

"Kuna Sparta spordiseltsi sihipärane ruumide kasutus on keelatud, siis tänaseks oleme ruumid andnud üle uuele operaatorile, kes hakkab tegelema koroonapassi kontrollimisega," ütleb Mart Kajari.

Täna tervitas Mart Kajari kliente rõõmsalt ukse peal. "Terved inimesed on meie juurde alati oodatud."

Eksperimendi raames püüdis Ärilehe ajakirjanik spordiklubisse sisse saada. Ta sisenes maskita fuajeesse. Klienditeenindaja ei juhtinud asjaolule tähelepanu. Ajakirjanik soovis osta ühekordset jõusaalipiletit.

"Meie majandustegevus on peatatud, aga kui te juba tulite, siis võite minna," ütles teenindaja ja ulatas võtme ja kiibi, jättes külastuse eest raha ja koroonatõendit küsimata.

Ärileht võttis ühendust Mart Kajariga, kes tunnistas, et tema enam ei vastuta ning suunas meid enda venna Priit Kajari poole.

"Me juba eilsest õhtust kontrollime COVID-passe," ütleb Priit Kajari. Eile õhtul ütles Mart Kajari "Seitsmestes uudistes" samuti, et uus operaator juba tegeleb koroonapasside kontrollimisega.

"Kahetsusväärne lugu, et te ilma passita sisse saite, kuid nüüd edaspidi me kindlasti kontrollime," ütles Priit Kajari.

Siseminister Kristian Jaani kommenteeris tänasel valitsuse pressikonverentsil ka ettevõtete COVID-järelevalvet.

"Augustist tänaseni on alustanud PPA 250 erinevat menetlust, 140 maskikohustuse mittejärgimisega. Siit (pressikonverentsilt toim) käis käbi ka Sparta spordiklubi, kes alustas [tegutsemist] teise nimega. Nüüd kontrollitakse seal ka COVID-tõendit. See on neist väga tubli," rääkis Jaani.

Minister lisas, et märkas tänahommikust Sparta sotsiaalmeediapostitust, kus spordiklubi teavitas, et on asunud tööle uue nime all. Alates 18.11.2021 võimaldab Sparta spordiseltsi liikmetele spordisaalide kasutamist samades ruumides tegutsev Kitseküla spordiklubi.

ERR: kohus ei andnud klubile õiguskaitset

Tallinna halduskohus ei andnud terviseameti vastu kohtusse läinud spordiklubile Sparta esialgset õiguskaitset, vahendab ERR.

Sparta esitas kohtule esialgse õiguskaitse taotluse terviseameti ettekirjutuse kehtivuse peatamiseks kuni menetlust lõpetava kohtulahendi jõustumiseni, kuid halduskohus jättis 15. novembri määrusega taotluse rahuldamata.

Kohus märkis, et esitatud tõendite pinnalt tuvastati, et klubi isegi ei püüdnud korralduse ja ettekirjutuse nõudeid täita.

Kohtu hinnangul puudub klubil subjektiivne õigus nõuda, et tänases epidemioloogilises olukorras võimaldataks tal piirangutevabalt tegutseda. "Inimeste elu ja tervis ning tervishoiusüsteemi toimimine on sellised hüved, mille kaitsmine õigustab kaebaja majandustegevuse- ja ettevõtlusvabaduse piiramist," leidis kohus.

Kohus viitas määruses, et Sparta kliendid on pöördunud terviseameti poole ning viidanud õigusrikkumistele.

Lisaks selgitas kohus, et klubi ei saa esialgse õiguskaitse korras esindada kolmandate isikute ehk oma klientide õigusi, kes soovivad treenida, kuid kellel tõendi esitamine ei ole võimalik. "Sellised isikud peavad pöörduma ise oma õiguste kaitseks kohtusse," tõdes kohus.

Halduskohtu määrus ei ole jõustunud ning selle saab vaidlustada Tallinna ringkonnakohtus 15 päeva jooksul.

Halduskohtu määrus puudutas vaid esialgset õiguskaitset.

Jaga
Kommentaarid