Horizon Europe teadusinnovatsiooni initsiatiivi alusel on Nõukogul tähtis roll juhtida 10 miljardi euro suurust innovatsiooniprogrammi, toetades niimoodi maailmamuutvaid ideid nende elukaarel algusjärgu teadusuurimustest kuni idufirmade ning keskmise suurusega ettevõteteni välja kasvamiseni. Täpsemalt on Nõukogu rolliks nõustada Innovatsiooninõukogu selle strateegia elluviimisel, tööprogrammi ning temaatiliste investeerimisportfellide juures. Eesmärk on maksimaalselt suurendada Innovatsiooninõukogu mõju ja võimalusel ka nõustada laiemate innovatsioonipoliitika küsimustes.

Taavi Madiberk kommenteeris uut rolli järgnevalt: „See on suur au olla määratud Euroopa Komisjoni poolt Nõukogu liikmena Innovatsiooninõukokku, toetamaks kõrge riskitasemega, potentsiaalselt kaugeleulatuva mõjuga tehnoloogiate turuletulekut Euroopa Liidus."

„Üleilmsel turul konkureerimiseks ning juhtkoha saavutamiseks tuleviku tehnoloogiates-tööstuses, peab Euroopa paremini ära kasutama oma silmapaistvat teaduse kui ka idufirmade ökosüsteemi. Euroopa Innovatsiooninõukogust on määratud saama suurim süvatehnoloogia investor kogu Euroopas. Lisaks loob kontinendile süvatehnoloogiate dekasarvikute ning hektosarvikute kasvulava,” lisas Madiberk.

Uus Innovatsiooninõukogu võtab üle eelmise koosseisu, mis aitas juhtida esialgse strateegia elluviimist ja juurutamist. Nõukogu plaanipärane esialgne kohtumine toimub 26. novembril pärast Euroopa Innovatsiooninõukogu tippkohtumist, mis toimub Brüsselis 24. ja 25. novembril.