Tegemist on esimese kokkuleppega Saksa kirjastajatega pärast seda, kui riik sätestas autoriõigustega kaasnevad õigused, mis on välja arendatud Euroopa Liidu autoriõiguste direktiivist ning mis on olnud mitmete vaidluste keskmes internetihiidude ja meedia vahel internetis avaldatud uudiste ja muu sisu eest maksmise üle, vahendab AFP.

Google’iga sõlmitud kokkuleppe osalised on teiste hulgas sellised Saksa ajalehed nagu Die Zeit, Handelsblatt ja Der Tagesspiegel ning nädalalehed Der Spiegel, Wirtschaftswoche ja Manager Magazin.

„Nii meie kui ka meie partnerite jaoks kujutavad need autoriõiguste kokkulepped verstaposti edukate partnerluste tugevdamisel,” teatas Google blogipostituses, lisades, et läbirääkimised käivad ka teiste kirjastajatega.

„Sellised platvormid nagu Google on meie jaoks tähtsad partnerid, eeskätt seetõttu, et need toovad meie veebilehtedele palju liiklust ja me saame sellest suunamisest ärilist kasu,” ütles nädalalehte Die Zeit välja andva kirjastusgrupi tegevdirektor Rainer Esser.

Pooled leidsid vastastikku kasuliku lahenduse, kommenteeris Der Spiegeli tegevdirektor Stefan Ottlitz oma avalduses.

Kokkulepete rahalist väärtust ei avaldatud.