WIP-i loodav kaugtööküla Tallinna kesklinnas on esimene omataoline Euroopa pealinnas. Koostöös Tallink Hotels'iga kohandatakse Tallinna südalinnas asuva Tallink City Hotel'i lähipiirkond kaugtöötajate ja diginomaadide keskseks sihtkohaks.

Tallinna kaugtööküla eesmärk on luua kaugtöökohtade võrgustik, mis ühendab kaugtöötajad kohalike teenustega. Saja uuendusliku vajaduspõhise töötamiskoha loomisega kuni tuhandele inimesele soovivad kaugtööküla algatajad tõsta teadlikkust kaugtöö võimalustest ning luua Tallinnasse Euroopas ainulaadne mikropiirkond, mis on atraktiivne diginomaadidele üle maailma ja ka kohalikele kaugtöötajatele. Küla hakkab koondama suurt valikut kaugtöökohti ja sotsiaalseid tegevusi, asudes vaid 15 minuti kaugusel vaiksest jooksumetsast.

Kaugtöökülasse planeeritakse luua erinevaid kaugtöökohti privaatsetest tööboksidest koosolekuruumideni, mis on lühiajaliselt renditavad ja asuvad üksteisest kuni 5-minutilise jalutuskäigu kaugusel. Küla loomisesse kaasatakse ka Rotermanni kvartal, Postimaja, Metro Plaza ning mitmed teised piirkonna tõmbekeskused, teenusepakkujad ja äripinnad, mille ümber kaugtööküla 2022. aasta I kvartali jooksul kerkib.

WIP kaasasutaja ja juht Hardi Kinnas: „Tänaseks on selge, et töötamine on viimase paari aastaga pöördumatult muutunud ning tööd seostatakse nüüd üha vähem koha ning aina rohkem tulemustega. Üheksast viieni kontor on eilne päev ja töötajate ootus vabadusele teha oma tööd igal ajal ja igal pool on oluliselt suurenenud. Kaugtöötamiskeskused Euroopa suurlinnades on peagi saamas reaalsuseks ning avatud kaugtööküla Tallinnas on esimene samm selles suunas, et väikesest ja innovaatilisest Eestist saaks kaugtöötamise üks teerajajatest maailmas."

Uuendused töötamise maailmas on pannud ka tööandjaid töötamist ja kontorielu uutmoodi planeerima. Kui tehnoloogia võimaldab töötajatel töötada igal pool, siis väheneb ka vajadus püsiva mahuka kontoripinna järele. Digitaliseerimise tulemusena on ka tööampsumajandus kiirelt kasvamas ning töötamine muutumas üha lühiajalisemaks ja kiireloomulisemaks.

Tallink Hotels'i juhatuse liikme Ave Svartsi sõnul on kestev koroonakriis oluliselt muutnud viise, kuidas töötamisest ja vabast ajast, aga ka puhkusest ning reisimisest mõtleme. "Enam ei ole üksik tähtis töökoosolek nädala keskel takistuseks pikemale perepuhkusele nagu puudub ka vajadus teha tööd tingimata alati samades ruumides, linnas või isegi riigis. Oluline on, et töötegemiseks oleks mõnus koht just seal, kus inimesele meeldib aega veeta. Et töötamise ja reisimise paradigma ongi juba muutunud, näeme hästi oma külaliste pealt meie äsja renoveeritud Tallink City hotellis asuvad tööboksid on hästi vastu võetud ning järjest enam kasutatakse ka linnarahva poolt võimalust tööd paindlikult teha," lisas Svarts.

WIP on vajaduspõhiste tööruumide platvorm, mis muudab kinnisvarapinnad turuga jagatavaks ja kasutuspõhiselt renditavaks.

Tallink Hotels'i kaubamärki kannab ühtekokku 4 hotelli: Tallinna vanalinna vahetus läheduses paiknev Tallink City hotell, Tallink Spa & Conference ning Tallink Express hotell, asukohaga Tallinna kesklinnas ning Tallink Hotel Riga Lätis, asukohaga Riia vanalinna vahetus läheduses.