„Keskkonnasäästlikud transpordilahendused on kasvav trend ja Elektritakso ost võimaldab meil suurendada elektrisõidukitega pakutavate teenuste valikut, kasutamismugavust ja atraktiivsust. Varsti saab meie klient ühest äpist tellida sobiva liikumisvahendi elektrilistest kaherattalistest elektritaksoni," kirjeldas ettevõtte visiooni ELMO Rendi asutaja ja nõukogu esimees Enn Laansoo, Jr.

"ELMO mitmekülgsem teenustepakett võimaldab meil inimeste transpordivajaduste muutustele paindlikult reageerida, mida toetab ka meie lõppjärgus olev kaugjuhitava sõiduki tehnoloogia väljaarendamine. Tehingu tulemusel tugevneb oluliselt meie positsioon elektritranspordi sektoris, mis tõstab ka ELMO Rendi aktsia väärtust."

Hetkel kavandatava tehingu struktuuri kohaselt plaanitakse enamik müügihinnast tasuda seniste Elektritakso OÜ osanikele ELMO Rent AS-i aktsiate emiteerimisega. See tagab ettevõtete sujuva ühinemise ja parima kompetentsi laienemiseks Tartus, Pärnus ja uue aasta alguses ka Tallinnas ning elektritakso ärisuuna viimiseks lähiriikidesse. Tehingu saab lõpuni viia, kui ELMO Rent AS-i aktsionärid on uute aktsiate emiteerimise heaks kiitnud.

„Oleme Elektritaksoga teinud Tallinnas igapäevaselt koostööd aastal 2018, kus jagasime autopargiga seotud ressursse. Tunneme nende meeskonda ja äri iseloomu hästi ning üheskoos Elektritakso teenuse käivitamine Tallinnas saab olema esimene põnev väljakutse. Tänu ELMO pikaajalisele Tallinna transporditeenuse kogemusele saab uus koostöö olema suurema sünergiaga ja väiksema riskiga," lisas Laansoo.

„Ühiselt saame elektriautodega lõppkliendile suuremat teenuse valikut pakkuda, mille tulemusel saame kulusid oluliselt optimeerida ja suudame börsiettevõttena hakata kiiresti ka välisturgudele sisenema," ütles Elektritakso asutaja ja osanik Ermo Kontson.

Takso ärisuuna avamisega prognoosib ELMO Rent AS-i käibe kasvu vähemalt 25%, aastal 2022 ligi 3,4 miljoni euroni, ning sõidukordade suurenemist üle 20 korra.

Elektritakso OÜ asutati 2012. aastal ning kuni Bolti ja Uberi turuletulekuni oli see kõige kiiremini kasvav taksoettevõte Eestis. Täna on Elektritakso keskendunud taksoteenuse osutamisele Tartus ja Pärnus, teenindades enam kui 300 000 kliendi sõitu aastas.