Zavoodi omanik Mario Pizzolante teatas ühismeedias, et peab maja omanikuga tekkinud erimeelsuste tõttu oma baari uksed sulgema. Pizzolante sõnul ei ole maja haldaja Vironia enam nõus koostööd jätkama. Viimast korda saab baari külastada sel nädalavahetusel.

Mario Pizzolante kommenteeris, et sulgemise põhjuseks pole niivõrd pandeemiaolukorrast tulenevad majanduslikud raskused, kui korporatsioon Vironia muutunud suhtumine. „Zavood oli suletud eelmise aasta detsembrist kuni tänavu maikuuni. Selle aja jooksul tekkinud üürivõla me tasusime vahepealsel ajal tekkinud käibega ära. Kui aga novembris tulid uued piirangud, siis nüüd pole Vironia enam meile vastu tulnud."

„Kohtusin Vironia esindajatega eelmisel reedel (19. november toim) ning nüüd ei oldud valmis vastu tulema. Uus üüripakkumine meile enam ei sobi ning seejärel me polnud valmis koostööd jätkama. Mulle tundub, et Vironial on nende ruumidega teised plaanid," kirjeldas Pizzolante Vironia jäika suhtumist.

„Praeguses olukorras ei jää meil muud üle, kui Zavoodi vara kiirelt ja odavalt maha müüa. Meie teisel, Pirogovi baaril, läheb praeguses olukorras hästi. Tartu linn on meile kui rentnikule ka vastu tulnud ning soosib, et jätkaksime oma Rüütli tänava asukohas pikemaajaliselt," lisas Pizzolante.