Ühendkuningriigi veini- ja kangete alkohoolsete jookide tööstus hoiatab jõulude eel alkoholipuuduse eest. Põhjuseks on veokijuhtide vähesus, selgitas tööstusliit WSTA. "Meie liikmete seas on see kasvav mure. Kui riik kiireloomulisi meetmeid vastu ei võeta, süveneme tarnekaosesse."

Tarneaegades on juba praegu suured viivitused, mis tõstavad kulusid ja piiravad Briti tarbijatele saadaolevate toodete valikut.

Kirjas parlamendile kutsusid 49 ettevõtet, sealhulgas Moët Hennessy, Laurent-Perrieri ja Pernod Ricardi Ühendkuningriigi filiaalid, transpordiminister Grant Shappsi üles võtma vastu kiireloomulisi meetmeid juhtide puuduse ja tarneprobleemide vastu.

Logistikatööstuse liit kirjeldas, et alates augustist on kadunud umbes 100 000 juhti. See on seotud ka asjaoluga, et paljud Euroopast pärit töötajad lahkusid riigist pärast Brexitit. Nüüd on vaja keerukaid ja kulukaid viisaprotseduure, mistõttu uusi juhte ei lisandu peaaegu üldse.

Lisaks lähevad tuhanded autojuhid iga kuu pensionile, pandeemia tõttu on tühistatud kümneid tuhandeid sõidueksameid ja puudu on ka järelkasvust.

Äriühingud olid nõudnud uute immigratsioonireeglite osalist leevendamist. Valitsus aga keeldus. Selle asemel kutsusid nad tööstust üles pakkuma atraktiivsemaid töötingimusi ja paremaid palku.