Uus fond on mõeldud investeeringute tegemiseks Euroopa alustavatesse deep-tech idufirmadesse, mis keskenduvad tehnoloogilistele uuendustele, mis on vajalikud globaalsete väljakutsete lahendamiseks.

Karma Venturesi partnerid Tommi Uhari, Margus Uudam ja Kristjan Laanemaa moodustavad rahvusvahelise tiimi, kel on pikaajaline kogemus tehnoloogiaettevõtetesse investeerimisel. Neil on hulganisti kogemust paljudesse kõrgtehnoloogia idufirmadesse investeerimisel ning nad on oma karjääri jooksul ülemaailmsetele tehnoloogialiidritele (nt SAP, Dynatrace, Splunk) edukalt müünud enam kui 20 ettevõtet, sealhulgas AppGyver,Treatwell, Modesat, SpectX ja MyHeritage.

Karma II meeskonnas on mitmed tipptasemel kõrgtehnoloogia valdkonna edukogemusega nõustajad. Teiste seas toetavad Karma investeerimise ja portfelliettevõtete arendustiimi Skype’i asutanud insenerid Jaan Tallinn ja Ahti Heinla, aga ka Till Quack (Qualcomm, Apple, Mapillary), Jani Huoponen (Google) ja Sergei Anikin (Pipedrive'i tehnoloogiajuht). Karma pikaajaliste võtmeinvestorite (sealhulgas Euroopa Investeerimisfond (EIF), Isomer, Skype’i asutajate investeerimisfirma ASI ning Swedbanki ja LHV pensionifondid) kõrval lisandusid teise fondi investorite hulka mitmed olulised uued tegijad. Nende seas ka Soome Tööstusinvesteeringud (Tesi), Taavet+Sten ning institutsionaalsed investorid Prantsusmaalt ja Saksamaalt.

„Oleme väga tänulikud olemasolevatele ja uutele investoritele äärmiselt suure usalduse eest,“ ütles Karma Venturesi asutajapartner Margus Uudam.

„Karma II fondi käivitamine on järjekordne oluline verstapost meie missioonil - olla partneriks Euroopa kõrgtehnoloogia idufirmadele, mis lahendavad olulisi ülemaailmseid väljakutseid. Tunneme kõrgtehnoloogia arendustsükleid ja suudame arvestada sellega seotud tehnoloogiliste riskidega. Kõike eelnevat arvesse võttes on meie kutsumus aidata luua ettevõtteid, mille tegevusel on positiivne globaalne mõju.“

Uudami sõnul on tegemist olulise verstapostiga nii Eesti kui ka kogu Baltikumi deeptech ettevõtete jaoks. “Koduturg on meile kahtlemata kõige südamelähedasem, siin töötame väga suure rõõmuga. Globaalsed tehnoloogialiidrid võivad tekkida igast riigist ja seepärast oleme seadnud oma fookusesse ka kogu Baltikumi. Meie portfellis on kõigist kolmest riigist väga edukaid näiteid,” lisas Uudam.

„Karma II võimaldab meil jätkata ja tugevdada oma viie aasta eest käivitatud Karma I tegevusi,“ lisas Karma asutajapartner Tommi Uhari. „Tahame, et Euroopas ei sünniks mitte lihtsalt ükssarvikud, vaid et need ettevõtted oleksid ülemaailmsed tehnoloogialiidrid. Siin on selleks kõik vajalikud talendid olemas.“

“Põhjamaades ja Baltikumis on ükssarvikute hulk elanikkonna kohta Euroopa suurim. See loob inspireeriva keskkonna tugevatele kõrgtehnoloogia idufirmadele. Aga meie investeerimisfookus ei ole rangelt Baltikumiga piiratud - meil on hea meel jagada oma kogemusi kogu Euroopas,“ ütles Karma asutajapartner Kristjan Laanemaa.

Ärilehest saab peagi lugeda pikemat ja põhjalikumat lugu nii fondist endast kui riskikapitaliturust laiemalt.