"Olen kindel, et Rainer Vakra seotus keskkonnateemadega ning kogemus poliitiku ja juhina on piisavad, et selles vastutusrikkas ametis tulemuslikult hakkama saada," nentis keskkonnaminister Erki Savisaar (Keskerakond), kes tema ametisse määramise käskkirja täna lähtuvalt kõrgemate riigiametnike valiku komisjoni soovitusest allkirjastas.

"Rainer Vakra lubab muuta keskkonnaameti veelgi avatumaks ja kaasavamaks asutuseks. See on tähtis, sest keskkonnainspektsiooni ja -ameti liitumise järel sündinud keskkonnavaldkonna kompetentsikeskus peab olema väärikas partner nii asutustele, ettevõtetele, omavalitsustele kui ka kõigile inimestele."

Vakra kinnitas, et mõistab keskkonnaameti püüdlust mitte olla pelgalt seaduste elluviija ja nende täitmise kontrollija, vaid erinevate osapoolte partner sellel teel.

Keskkonnaministeeriumist kinnitati Ärilehele, et Vakra brutopalk hakkab olema 5500 eurot kuus. Keskkonnaameti peadirektori kohusetäitja Olav Avarsalu teenib praegu 5200 eurot kuus.

Aasta alguses valiti Vakra Tallinna Soojuse juhatuse liikmeks, misjärel lahkus ta ühtlasi SDE ridadest. Toona rõhutas ta intervjuudes, et ei astu Keskerakonda, kuna tegu pole poliitilise töökohaga.