Tallinna börsiindeks lõpetas päeva 0,85%, Riia 0,04% ning Vilnius 0,24% madalamal.

Enim kerkisid Tallinna börsil kauplemispäeva jooksul kinnisvara arendamisega tegeleva Pro Kapital Grupi (+4,08%), kinnisvarafondi EfTEN Real Estate Fund III (+1,75%) ning samuti kinnisvaraarendaja Hepsori aktsiad (+1,04%). Tõusid ka ehitusettevõtete Nordeconi ja Merko Ehituse aktsiad.

Hepsori aktsiale oli tegu esimese tõusupäevaga alates kauplemise algusest 26. novembril. Aktsia langus eelmisel neljal kauplemispäeval pole olnud aga erandlik, sest sellest ajast on languses olnud ka Tallinna börsiindeks.

Languses olid Tallinna börsil täna 17 aktsiat. Enim kukkusid arendusettevõte Trigon Property Development (-8,24%), elektrisõidukeid rentiv ELMO Rent (-3,6%) ning energiaettevõte Enefit Green (-2,84%).

Enim kaubeldi ning suurimat käivet näitasid päeva jooksul järgmised aktsiad:

Allikas: Nasdaqbaltic

Kuigi Tallinna börsiindeks on septembri alguse tipust langenud pea 10%, on indeks aasta algusest veel 46% kõrgemal.

Euroopa languses, USA tõuseb

Euroopa peamised börsid on samuti päeva jooksul languses olnud. Euroopa suurimaid börsiettevõtteid koondav Stoxx 600 indeks on täna langenud 1,23%.

USA suured börsiindeksid avanesid tõusuga. Dow Jones on kerkinud 1,4%, S&P 500 1,17% ning Nasdaqi koondindeks 0,90%.

Neljapäeval jätkasid langust nafta hinnad. Globaalne naftaetaloni Brenti barrelihind langes 1,19% 68 dollarini. Languse tõi kaasa OPECi plaan suurendada jaanuaris kartelli naftatoodangut. Alates oktoobrist on nafta hinnad langenud ligi 20%.