Tallinna 2022. aasta eelarves on toodud välja muuhulgas ka haridusvaldkonnale kuluvad summad. Avaldame need täismahus.

Toidukulude katmine lasteaedades ja kohatasu soodustus

2022. aasta eelarves on kavandatud 6 miljonit eurot toidukulude katmiseks linna lasteaedades kehtestatud piirmäära ulatuses, eralasteaedadele 240 tuhat eurot. Selle aasta esimesest septembrist muutis linn lasteaedades kohatasu vabastamise aluseid. Nimelt on nüüdsest vanema esitatud avalduse aluselt kohatasust vabastatud ka pere teine laps. Hetkel on keskmiselt 100% kohatasu soodustuse saajaid varasema 3400 asemel 5200 last, mis on täiendav kulu linnale ligikaudu 1,5 miljonit eurot aastas.

Investeeringuteks on kavandatud 60 miljonit eurot

Mitmeid huvikoole ootab ees renoveerimine ja arendamine, jätkatakse üldhariduskoolide ja koolieelsete lasteasutuste tervikrenoveerimisega, parendatakse üldhariduskoolide ventilatsioone ning arendatakse staadioneid.

Jätkatakse Mustamäe Huvikooli uue hoone ehitustöödega. Alustatakse Tallinna Huvikeskus Kullo uue hoone ja Tallinna Heleni Kooli projekteerimist. Lisaks valmib Tallinna Kunstikooli projekteerimine ja alustatakse ehitustöödega. Jakob Westholmi Gümnaasiumi ja Tallinna Reaalkooli juurdeehituste ideekonkursid viiakse lõpuni ja alustatakse projekteerimist. Jätkatakse koolide ventilatsioonide parendustöödega, näiteks renoveeritakse Tallinna Tõnismäe Reaalkooli ventilatsioon. Linnamäe Vene Lütseumi spordiväljak rekonstrueeritakse. Lisaks on muude haridusasutuste remonttööde ja soetuste reserviks kavandatud kokku 2,25 miljonit eurot, mille arvelt on võimalik katta väiksemamahulisi töid paljudes haridusasutustes.

Koolieelsete lasteasutuste remonttöödeks ja soetusteks on kavandatud 43,6 miljonit eurot. Renoveerimistöid viiakse läbi mitmetes Tallinna lasteaedades. 2022. aastal valmivad ehitustööd Tallinna Vindi Lasteaias, Tallinna Rõõmupesa Lasteaias, Merivälja Lasteaias, Tallinna Asunduse Lasteaias, Lasteaias Kelluke ja Lasteaias Maasikas. Ehitustöid alustatakse Tallinna Kristiine Lasteaias, Tallinna Magdaleena Lasteaias ja Tallinna Männiku Lasteaias. Lisaks eeltoodutele alustatakse või jätkatakse projekteerimistöödega veel 15 lasteaias. Lasteaedade remonttööde ja soetuste reserviks kavandatakse kokku 2,1 miljonit eurot.