„Hoolides oma kaupluste töötajate panusest, võttes arvesse olukorda tööjõuturul ja ettevõtte majandustulemusi, vaatasime üle kõigi ametikohtade töötasud kauplustes ning otsustasime tõsta töötasu suurel osal oma kaupluste töötajatest,“ lausus Maxima Eesti tegevjuht Edvinas Volkas. Ettevõte on juba varasemalt meedias lubanud, et vaatab uuest aastast oma kaubandustöötajate palgatasemed üle.

„Mul on heameel, et uuest aastast kasvavad meie kaupluste töötajate palgad keskmiselt 8%,“ lisas Volkas. 1. jaanuarist 2022. aastast tõusevad 96%-l Maxima kaupluste töötajatest töötasud. Praegu madalamate tunnitasudega töötajatel võib palgatõus küündida üle 10%, ulatudes mõnedel ametikohtadel 14%-ni. Maxima 83 kaupluses Eestis töötab üle 3000 inimese.

Edaspidi jäävad kehtima ka kaupluste töötajate senised motivatsioonitasud. Ühtlasi jätkab ettevõtte ka uuest aastast tasuta sooja lõuna pakkumist oma kaubanduses, logistikas ja tootmises töötavatele töötajatele. Lisaks uuele palgatasemele hakkab Maxima kaupluste kassapidajatele kehtima kiire ja kvaliteetse klienditeeninduse eest kassades ka uus motivatsioonsüsteem. Mõnede kaupluste administratiivtöötajate töötasu kasvab 2022. aasta jooksul tulemustasu lisandumise näol.

Juba selle aasta kevadel uuendas Maxima Eestis oma logistikakeskuse töötajate palgatasemeid ja motivatsioonisüsteemi. Nii koosneb komplekteerijate töötasu põhipalgast ja motivatsioonitasust. Viimane võimaldab heal oskustöölisel, kellel on kiired töövõtted, teenida motivatsioonitasuna 60-70% kogu oma töötasust. Kiire komplekteerija võib Maxima logistikakeskuses, kus töötab üle 300 inimese, teenida kuutasu, mis ulatub üle Eesti keskmise palga.