Firma lahendus töötati algselt välja investeerimisturul tegutsevate fondide jaoks, et automatiseeritud protsesside toel teha investeerimismaailm turvalisemaks. Tänaseks on lahendus end tõestanud juba 4 suurkliendi kasutuses ja seega otsustas Net Group moodustada Depowise'ist eraldi ettevõtte, millega minna globaalse finantsturu suuri püüdma.

Net Groupi asutaja ja tegevjuhi Priit Kongo sõnul on Depowise-i näol tegu klassikalise kiirelt skaleeritava (scale-up) ettevõtmisega, kus IT-ettevõtte loodud lahendusel on piisav potentsiaal, et kasvada iseseisvalt tegutsevaks ettevõtteks. „Meie uue äristrateegia oluliseks osaks ongi spin-off ettevõtete asutamine ehk siis võtta suure potentsiaaliga lahendused ning luua Net Group-i osalusega tütarettevõtteid, mis iseseisvalt oma ärimudelit ja toodet arendavad ja müüvad. Headeks näideteks ongi digiõppe platvorm Schoolaby ning nüüd ka Depowise,“ selgitas Kongo.

Depowise'i lihtsustab ja tõhustab suurte finantsettevõtete äriprotsesse ja kontrolle olukorras, kus arenevad uued varaklassid, lisanduvad uued regulatsioonid ning ka klientide poolsed nõudmised muutuvad järjest keerulisemaks. „Need protsessid esitavad investeerimisettevõtetele tohutuid väljakutseid, eriti mis puudutab investeerimisotsuseid ning portfelli varade haldamist ja järelevalvet. Meie saame seda mahukat tööd tõhustada ja optimeerida läbi automatiseeritud protsesside, mis maandavad klientide jaoks ka märkimisväärselt erinevaid riske,“ selgitas Depowise'i kaasasutaja ja tegevjuht Sven Peekmann.

Peekmanni kinnitusel läheb Depowise oma lahendusega turule, mille maht ainuüksi Euroopas ületab 30 triljonit eurot.

„Finantsturgude mõttes on Euroopa närvikeskuseks Beneluxi riigid, mille oleme võtnud ka esmasjärjekorras sihikule. Suur hulk meie klientidest on koondunud Luksemburgi ja selle ümbrusesse. Sealt edasi liigume UK, Iirimaa, Saksamaa ja Šveitsi turgudele,“ ütles Peekmann, lisades, et pikemas perspektiivis on loomulikult eesmärk oma lahendusega ka Ameerika ja Aasia turgudele murda.

Lisaks Net Groupile kuuluvad Depowise'i osanike ringi ka selle asutajad Sven Peekmann, Artur Reiter, Mait Poska ja Siim Lepisk. Samas sellega asi ei piirdu: nimelt on plaanis Depowise-iga teha kontsernisisene enampakkumine, kus kõik Net Group-i ja selle haruettevõtete töötajad saavad soetada Depowise'is rahvaaktsia formaadis osaluse. „Depowise pakub äärmiselt tõhusat ja konkurentsivõimelist toodet märkimisväärse potentsiaaliga turul. Seepärast näeme siin head võimalust pakkuda ka kõigile oma töötajatele võimalust sellest ärist tulevikus kasu lõigata,“ selgitas Priit Kongo.