Fitchi hinnangul ei ole firma suutnud maksta kahe võlakirja puhul kupongimakset ehk intressi. Fitch järeldas seda seetõttu, kuna firma ise pole sellest teada andnud ega ei soovinud vastata päringutele maksete kohta.

Nii alandas firma Evergrande'i krediidireitingut tasemele RD (restricted default), mis tähendab, et firma pole suutnud oma finantskohustusi täita ühel või kahel juhul, kuid mille puhul puudub kinnitus, et firma on alustanud pankrotimenetlust ega pole läinud välise juhtimise alla, kes aitaks võlakohustustest kinni hoida. Viimane reitinguaste alla olekski juba D ehk pankrot.

Varem oli Evergrande'i reiting tasemel C, mis on viimane tase enne maksevõimetust ning mis juba niigi näitas, et firma puhul on krediidirisk ülisuur.

"Reitingu alandamisel ei pruugi olla kohest ega ilmselget mõju, kuid see võib avaldada survet firmale ning finantsjärelevalvele, et kiiresti avaldada esialgsed võlgade restruktureerimise ettepanekud," rääkis investeerimisfirma Kaiyuan Capital investeeringute juht Brock Silvers Bloombergile.

Fitch järeldab oma reitinguanalüüsis, et Evergrande likvideeritakse pankrotimenetluse käigus.

Evergrande teatas esmaspäeval, et moodustab riskihaldamise komitee, mis koosneb nii ettevõtte enda inimestest kui erinevatest finantsinstitutsioonidest väljastpoolt. Võlgade restruktureerimise teade pani firma aktsia esmaspäeval kukkuma, langedes ligi 20%.

Fitch alandas reitingut ka teisel Hiina kinnisvarafirmal, Kaisa Groupil, kelle reiting on nüüd samuti RD. Kaisa Groupil saabus teisipäeval võlakirjade lunastustähtaeg, kuid mille 400 miljoni dollari suurust põhiosa ei suutnud firma võlakirjaomanikele maksta.