Coop Panga juhatuse esimees Margus Rinki sõnas, et nende kliendibaas kasvab kuust kuusse ning üha rohkem eestimaalasi ja ärisid on kasutamas Coop Panka põhipangana. See annab neile võimaluse kasvatada ka laenuportfelli, mis näitas möödunud kuul läbi aegade suurimat kasvu –suurenedes Rinki sõnul 45 miljoni euro võrra. Kasvas ka ärilaenude portfell.

"Välja antud laenude suure mahu tõttu moodustasime novembris ka suuremaid allahindlusreserve, millel oli oluline mõju meie kuisele puhaskasumile,“ ütles Rinki.

Ainult kasvud

Coop Panga selle aasta novembri majandustulemustest selgub, et kliendibaas kasvas aastaga 34%. Ka panga hoiuste maht on aastaga kasvanud 42%.

Panga laenuportfell kasvas novembris 45 miljoni euro võrra ja jõudis kuu lõpu seisuga 914 miljoni euroni. Ärilaenud kasvasid 33 miljonit eurot, kodulaenud 9 miljonit eurot, tarbimisfinantseerimine 1 miljon eurot ja liising 2 miljon eurot. Aastaga on panga laenuportfell kasvanud 42%.

Võrreldes möödunud aasta üheteistkümne esimese kuuga on käesoleval aastal sama ajaga panga netotulud kasvanud 27% ja tegevuskulud 21%.

Pank teenis novembris 1 miljon eurot puhaskasumit, aasta üheteistkümne esimese kuuga on pank teeninud 12,5 miljonit eurot puhaskasumit, mida on kaks korda rohkem kui aasta tagasi samal perioodil.