Kui sportimine või treenimine on korraldatud majandustegevuse raames teise isiku poolt, siis rakendub COVID tõend, selgitas terviseameti meedianõunik Merilin Vernik. Reeglid on kehtestatud toetutes valitsuse korraldusele.

Tõendeid tuleb küsida piiratud alaga tasulistel uisuväljakutel (Harjumäe), staadionil suusa- või jooksutreeningutel rühma või treeneriga ja suusakeskuste nõlvadel tõstuki kasutades.

Kui sportimine toimub selleks ettenähtud alal ilma vahetu tegevuse korraldamiseta, siis puudub piirang. Näiteks suusatamine Nõmme suusaradadel või uisutades väljakul, mille ligipääs pole piiratud, lisas Vernik.

Kuutsemäe Puhkekeskus teatas möödunud nädalavahetusel, et neile tuli terviseameti korraldus üllatusena. Nüüd kontrollib suusakeskus kõikidelt külastajatelt COVID-tõendit.

Valitsuse otsuse järgi kehtib noortele aga sportimisel erand.

Vanuses 12 aastat ja kolm kuud kuni 18-aastat ja 2021/2022. õppeaastal 19-aastaseks saavad lapsed ja noored sportimisel, treenimisel, spordivõistlustel ning spordi- ja liikumisüritustel COVID-tõendit näitama ei pea (ei ole ka negatiivse testi nõuet), kui nad õpivad üldhariduskoolis või kutseõppeasutuses.

Jaga
Kommentaarid