Vabariigi Valitsuse kehtestatud eriolukorra järel vähendati 2021. aasta lõpuni maksuvõlgadelt arvestatavat intressimäära 0,03% peale ning ajatatud maksuvõlgadelt sai taotleda intressisoodustust kuni 100%.

MTA võlamenetluse talituse teenusejuht Eve Tambrikas ütles, et uuest aastast taastub kõikidel maksuvõlgadel varasem intressimäär, mis puudutab ka neid maksuvõlgasid, millelt arvestatakse praegu 0,03% intressi. „Samuti tuleb arvestada, et kui koroonakriisi tõttu sai ajatatud maksuvõlgadelt taotleda suuremat intressisoodustust, siis 1. jaanuarist saab maksimaalne intressisoodustus olla kuni 50%,“ ütles ta.

Kõik kehtivad ja korrektselt täidetud maksegraafikud, kus ajatamisel antud intressisoodustus oli vahemikus 60-100%, jätkuvad uuest aastast intressisoodustusega 50%. „Tuletame klientidele meelde, et kui teil on raskusi maksete tasumisega, siis kutsume teid aegsasti võlga ajatama ning esitama taotlus läbi e-MTA keskkonna,“ lisas Tambrikas.

Rohkem informatsiooni oma maksukohustuste kohta leiab e-MTA rubriigist "Arvestus" või kodulehel asuvast võlapäringust. Võlapäringu leiab kodulehe avalehelt "Kiirelt kätte" - "Avalikud päringud" - "Võlapäring".