Viru Õlu peamine tegevusala oli õlle, siidri ja karastusjookide müük. Ettevõte teatab, et nad on nüüdseks otsustanud lõpetada põhitegevuse. See tähendab, et kõik tootmisseadmed müüakse maha ning tootmis- ja laohooned renditakse välja.

Majandusaastal, mis kestis ettevõttel mullu maist tänavu aprillini, teeniti kasumit 24 449 eurot. Läinud majandusaasta ärikasum oli neil 37 390 eurot, käive 1,8 miljonit eurot. Iga aastaga on Viru Õlu oma töötajaid järk-järgult koondanud. Aruande kohaselt töötab ettevõttes enne lõpliku sulgemist 8 inimest.

Firma lisas, et COVID-19 pandeemia ei mõjutanud nende tegevust negatiivselt.

Juba 2020. aastal teavitas õlletootja, et suure kahjumlikkuse tõttu otsustasid nad Eestis õlletootmise lõpetada. Siiski jätkati tollal karastusjookide ja mahlade tootmist.

Taani börsifirma Harboe gruppi kuuluva Viru Õlle juhatuse liige, Harboe finantsdirektor Sören Jensen tunnistas toona Postimehele, et kuna Eesti äri oli aastaid kahjumis, tuli see ümber organiseerida, mis tähendab õlletootmise kolimist Harboe teistesse üksustesse Saksamaal ja Taanis.

1975. aastast Eestis tegutsenud Viru Õlu Haljala tehas on viimastel aastatel olnud tuntud eelkõige Pärnust pärit Pulsi õllede ja siidrite tootmise poolest.