Pilvepõhise suhtlusplatvormi pakkujal Dexatelil, mille peakontor asub Tallinnas, täitus hiljuti kuus muljetavaldavat aastat selles valdkonnas. Hoolimata tagasihoidliku taustaga algusest ja nullinvesteeringust on hääl- ja tekstilahenduste platvormi pakkuja teeninud 15 miljonit eurot tulu.

2021. aasta on ettevõtte jaoks olnud eriti tähelepanuväärne - saadud on mitmeid rahvusvahelisi auhindu ja tunnustusi.

Dexatel alustas teekonda 2015. aasta aprillis Gegham Azatyani ja Lilia Yeghiazaryani eestvedamisel Eesti e-residentide programmiga. Selles etapis pakkus ettevõte ainult kõnepõhiseid sidelahendusi. Kaks aastat hiljem lisandusid teenuseportfelli tekstsõnumilahendused.

Vaid kolme töötajaga alustanud Dexatelis on nüüd 51 töökat ja pühendunud töötajat, kes tegutsevad kooskõlas ettevõtte kultuuriga.

Eesti idufirmade kõige ulatuslikuma allika Startup Estonia andmetel on Dexatel 2021. aastal 1287 Eesti idufirma arvestuses aastakäibe alusel 15 parima ettevõtte hulgas.

Praegu teeb Dexatel koostööd enam kui 300 operaatoriga, sealhulgas selliste suurte tegijatega nagu China Mobile, Airtel India, TIS Italy, Telia, Telenor ja Three. Ettevõttel on üle 600 kliendi, sealhulgas suured tööstusettevõtted, nagu Alibaba, SAP, Paysera, All.Me, Bigo.TV, Viber ja Pinngle.

Financial Times on kahel järjestikusel aastal nimetanud Dexateli Euroopa kõige kiiremini kasvavaks ettevõtteks. Selle aasta alguses valis Eesti valitsusasutus Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus välja Dexateli ja veel 12 ettevõtet, kes esindasid riiki MWC Barcelona 2021 kongressil.

Alates ettevõtte loomisest on Dexatel keskendunud meeskonnaliikmete individuaalsele arengule ja seadnud kvaliteedi alati kvantiteedist ettepoole.

Praegu toob iga Dexateli meeskonna liige aastas keskmiselt 410 902 eurot tulu. Võrdluseks: 2020. aasta keskmine tulu tarkvara kui teenuse (SaaS) sektoris oli 147 118 eurot töötaja kohta. Need arvud näitavad, et Dexateli töötajad on keskmise SaaSi töötajaga võrreldes suutnud pakkuda 179,3% suuremat väärtust.

Loomulikult on ettevõtte kõrgelt motiveeritud tööjõul olnud selle kiires tõusus keskne roll.

2021. aastal on Dexatel pälvinud mitmeid mainekaid rahvusvahelisi auhindu, sealhulgas Golden Bridge Awards, Stevie Women in Business Awards, Globee Women in Business World Awards, Globee International Business Awards ja Stratus Awards USA turul.

Samuti tunnustati ettevõtet Äripäeva ITK TOP 2021s ja Creditinfo Eesti tugevaima ettevõtte tiitliga 2017–2021.

Dexatel tähistas aprillis 6. sünnipäeva, kolides uude ja suuremasse kontorisse Jerevanis. Järgmisel aastal plaanib ettevõte avada uue filiaali Dubais.

„Pärast kuut aastat selles valdkonnas jätkame tööd ja kasvu ilma investeeringuteta ning loome maailmas kõige isikupärasema ärisõnumite platvormi. Usume kindlalt, et panustamine talentidesse ja nende väärtustesse on võrdeline ettevõtte kasvuga. Oleme rõõmsad ja tänulikud kogu panuse ja kõikide saavutuste eest, mis on toonud meile valdkonna ja kolleegide tunnustuse,” ütles Dexateli tegevjuht Lilia Yeghiazaryan.

Ettevõte teenuste kohta leiate lisateavet aadressil dexatel.com.

Dexatel arendab veebipõhiseid pilvekommunikatsioonilahendusi ja aitab ettevõtetel saata ajakriitilisi tekstsõnumeid ja SMS-kampaaniaid kõikidesse maailma mobiilioperaatorite võrkudesse. Ettevõte pakub teenuseid rohkem kui 190 riigis ning kliendibaas jaguneb Euroopa, USA, Ladina-Ameerika ja Aasia vahel.

Jaga
Kommentaarid