Kui talentide arv on turul piiratud, siis nutiseadmete valik on väga suur. Kuidas valida usaldusväärne telefon, milles andmed on kaitstud ja mis vastab iga meeskonnaliikme vajadustele, töötab tõrgeteta ja täidab ülesandeid välgukiirusel? „Tuleb kujundada selline töökeskkond, kus kõik osad toimivad sünergias – kõige rohkem väärtust loovad inimesed ja tehnoloogia,“ selgitab Apple'i riistvarasüsteemide insener Andrei Mihhailov.

Just seepärast soovitab tehnoloogiaekspert analüüsida ja hinnata telefone talentide valimise põhimõttel, võttes arvesse kogemust, kiirust, reageerimist ning isegi mälu mahtu, suutlikkust töötada meeskonnas ja hallata mitmesuguseid rakendusi. Niisama oluline on kaitsta privaatsust: näiteks tagab krüpteerimine kiibi tasandil, et andmed kunagi ega kuhugi ei leki.

„Pikk tööaeg on kriteerium, mis töötajate puhul ei kehti, ent kui tegemist on tööks vajaliku seadmega, tuleb see kasuks. iPhone'i telefonid töötavad pikka aega tõrgeteta. Neil on palju omadusi, mis põhinevad tootja kogemusel, innovatsioonil ja suutlikkusel mõista tarbijate vajadusi,“ Mihhailov. „iPhone'is on lihtne kasutada nii MS Wordi, Excelit, PowerPointi kui ka teisi rakendusi, millest on juba ammu saanud töötajate igapäevased töövahendid.“

Asjatundjad rõhutavad, et tänapäeval leiavad töötajad ennast üha sagedamini olukorras, kus nad peavad korraga täitma mitut ülesannet. Nutitelefon võib sellele kas kaasa aidata või hoopis tööd aeglustada. Mihhailovi sõnul leevendavad Apple'i seadmed stressi. iPhone'i kiire „mõtlemine“ tähendab, et telefon täidab iga ülesande välgukiirusel, tehes sujuvalt mitut asja või isegi kümneid toiminguid samal ajal. „Uued telefonid iPhone 13 Pro, iPhone 12 ja iPhone SE vastavad alati ootustele ja moodustavad tugeva meeskonna – tänu rakendusele Apple Business Manager ühenduvad nad lihtsalt ja kiiresti võrku. Teil jääb ainult otsustada, kuidas nutiseadmeid algajatest ja keskastme juhtidest tippjuhtideni jagada,“ räägib Mihhailov. Ta soovitab arvestada ja hinnata seadmete omadusi: tööaega, mälu, vastupidavust, kulutõhusust, konfidentsiaalsust, reageerimist, intuitsiooni jne. Tootja tagab, et nutitelefoni funktsioonid ja tarkvara on ajakohased vähemalt kuus aastat.

Mihhailovi sõnul on Eesti maailmas aina enam tuntud kui tugev digiühiskond. Rahvusvahelistele äriringkondadele avaldab muljet, et Eestis on 99% avalikest teenustest ühiskonnale digitaalselt kättesaadavad. E-riigiks olemine aitab parandada riigi konkurentsivõimet ning tõsta oma inimeste heaolu. Ent kuidas aitavad üksikud ettevõtted kaasa riigi arengule?

„Mitte kõik Eesti ettevõtted ei suhtu seadmetesse ja tehnoloogiasse niisama vastutustundlikult nagu oma töötajatesse. See aga võib valmistada sama palju peavalu nagu õigete töötajate puudus – kui valime töö jaoks valed seadmed, võime kindel olla, et tagajärjed on ebameeldivad,“ rõhutab Mihhailov oma kogemustele tuginedes. Asjatundja sõnul põhjustavad aegunud, halvasti toimivad või küsitava turvalisusega nutitelefonid ja muud seadmed organisatsioonis hõõrumisi ja pingeid. Nende tõttu tehakse vigu ega peeta kinni tähtaegadest.

„Nutitelefon on töökeskkonnas üks kõige tähtsamaid asju. Kuidas meelitada ligi andekaid inimesi, kui me ei suuda pakkuda tehnoloogiat, mis võimaldab neil tõrgeteta saavutada võimalikult häid tulemusi?“ küsib Mihhailov. „Seadmetele tuleb esitada niisama rangeid nõudeid nagu töötajatele.“

Asjatundja sõnul on ärimaailmas konkurentsieelis organisatsioonidel, kus kõrgtehnoloogiliste seadmete kasutamine on normiks võetud. Sellised organisatsioonid toimivad tõhusamalt ja tagavad töötajatele atraktiivsema töökeskkonna.

Jaga
Kommentaarid