Omandamise eesmärk on digitaalse meediaäri kasvatamine ja laienemine nišši, mida Ekspress Grupi väljaanded seni regulaarselt ei kata, kirjutab ettevõte.

„Geenius Meedia ostuga jätkab Ekspress Grupp digitaalse meediaäri kasvatamist, mis on meie strateegias oluline eesmärk ja digitaalsed tulud annavad juba täna ligi 75 protsenti Ekspress Grupi müügitulust," ütles Ekspress Grupi juht Mari-Liis Rüütsalu.

Uudise on Ekspress Grupi investorid positiivselt vastu võtnud ning aktsia on uudise peale tõusnud üle 4% 1,585 euroni.

Geenius Meedia on juhi sõnul viimastel aastatel edukalt kasvatanud oma digitaalse ja traditsioonilise meediaäri mahtusid, suudab toota kvaliteetset ja lugejaid köitvat sisu ning tegutseb kasumlikult. Lisaks on tegemist nišiga, mida Ekspress Grupi väljaanded täna regulaarselt ei kata.

Geenius Meedia kaasasutaja Henrik Roonemaa sõnul avab tehing ettevõtte jaoks uue arenguetapi. „OIeme kuue aastaga ehitanud üles toimiva meediamudeli, kuid ettevõtte edasiseks arenguks on sobiv hetk kaasata finantsiliselt tugev strateegiline omanik, Ekspress Grupp," ütles Roonemaa.

Tehingu järel jätkab Geenius Meedia OÜ tegutsemist eraldiseisva meediaettevõttena ning põhiasutajad Henrik Roonemaa ja Siim Saidla jätkavad aktiivset osalemist ettevõtte juhtimises ja igapäevategevuses. Ekspress Grupi kontsern pakub ettevõtte sõnul Geenius Meediale sünergiat meediaäri toetavates funktsioonides, mis annab kiiresti arenevale ettevõttele märksa suurema kasvupotentsiaali.

Geenius Meedia OÜ on tehnoloogiaajakirjanik Henrik Roonemaa ja kirjastaja Siim Saidla 2015. aastal asutatud tehnoloogiaportaal, mis on kasvanud nüüdisaegseks meediaettevõtteks 13 veebiportaali, taskuhäälingu (ingl podcast) ja trükiajakirjadega. Geenius Meedia sisu koondab digitaalne portaal geenius.ee. Geeniuse veebiportaalidel on iga kuu umbes 300 000 lugejat ja ca 4000 maksvat digitellimust. Selle aasta üheksa kuuga on Geenius Meedia müügitulu ligikaudu 1,4 miljonit eurot, mis on peaaegu kahekordistunud võrreldes eelmise aasta sama perioodiga.

Pooled on kokku leppinud, et tehingu hind ja muud tingimused on konfidentsiaalsed ning tehing viiakse lõpule veel selle aasta jooksul.

Tehingut finantseeritakse osaliselt pangalaenuga SEB pangast. Tehinguga võtab Ekspress Grupp kohustuse väljastada 371 000 ASi Ekspress Grupp aktsiaoptsiooni, mida kasutatakse alusvara vahetusena Geenius Meedia väljastatud optsioonide vastu ning mille tähtaeg on mai 2023. Optsioonide väärtus tänase Ekspress Grupi aktsiahinna pealt on ligi 588 000 eurot.

Optsiooniprogrammi kinnitab Ekspress Grupi aktsionäride üldkoosolek, mille toimumise ajast teavitatakse aktsionäre eraldi. Ekspress Grupp kinnitab, et kontserni juhatuse ja nõukogu liikmed ei ole tehingust isiklikult huvitatud.

Ärileht kuulub Ekspress Grupi kontserni.

17.12.21 Uuendatud kell 13:39