Nimelt hakkas peale Brexitit kehtima lennufirmale nõue, mis näeb ette, et firmas peavad enamusosalust omama Euroopa Liidu, Šveitsi, Norra, Islandi või Liechtensteini kodanikud. Kui antud nõue on täidetud, saab lennufirma lennata vabalt kahe Euroopa Liidus oleva sihtkoha vahel.

Pea 20 aastat on Ryanair takistanud Euroopa Liidu mittekodanikel aktsiaid ostmast ning jätkanud seda joont kuni Brexitini välja. Alates jaanuarist ei saa ettevõtte aktsiaid osta ka Ühendkuningriigis olevad institutsioonid ja erainvestorid ning septembris oli ettevõte sunnitud müüma ligi 1 miljonit Ühendkuningriigi investorite aktsiat, vahendab Financial Times.

Aktsionärid, kes omasid Ryanairi väärtpabereid enne jaanuarit ehk Brexiti jõustumist, on saanud enda aktsiapositsioone alles hoida, kuid nad ei tohi osaleda aktsionäride koosolekul ega seal hääletada.

Kuigi Londoni börsilt on lahkunud rohkem ettevõtteid, on Ryanair esimene, kes toob peapõhjusena välja Brexiti, kuigi ettevõte mainis ka noteerimisega seotud kulutusi. Viimaseks kauplemispäevaks Londoni börsil oli reede ning lõplikult eemaldatakse aktsiad Londonist 20. detsembril.

Edasi jäävad aktsiad kauplema Dublini börsil, Iirimaal ning ettevõtte väärtpabereid saab osta ka USA Nasdaqi börsi kaudu.

Aasta algusest alates on Ryanairi aktsia langenud üle 13%.